Trichineloza prin posta!

Scrisorile cu antrax au fost detronate: la mod este coletul cu… trichineloz! Un vasluian i-a trimis fiicei sale din Sibiu un porc, prin intermediul Postei. Din nefericire, carnea animalului era infestat cu trichineloz. Precautia si credinta i-au salvat pe membrii familiei de la o potential tragedie: n timp ce fiica a recoltat imediat probe pentru examenul trichineloscopic, proprietarul, care tinea post, s-a abtinut pn si de la pomana porcului!

Primul caz de trichineloz depistat n judet a fost exportat la Sibiu! Cazul a fost semnalat n localitatea Feresti, comuna Vleni. n asteptarea srbtorilor, un localnic a sacrificat un porc si l-a trimis tocmai la Sibiu, la fiica sa, cu titlu de cadou de Crciun. Femeia a preluat carnea animalului, numai c, precaut din fire, a recoltat imediat probe si le-a trimis la un laborator specializat pentru efectuarea examenului trichineloscopic. Din nefericire, proba a fost pozitiv, motiv pentru care laborant ii sibieni au decis imediat confiscarea ntregii cantitti de carne. n total, circa 100 de kilograme au fost denaturate. Imediat, a nceput o anchet. Asa s-a aflat c femeia a primit porcul din judetul Vaslui. Aici, au fost contactati veterinarii din Vleni, care au aflat c cei care au sacrificat porcul au scpat ca prin urechile acului. De ce? Pentru c tineau post si nu s-au atins nici mcar de o bucat de soric. A fost, ntr-adevr, un caz mai deosebit, pentru c toat carnea a p- rsit judetul fr s i se fi efectuat analize. Din fericire, nu a consumat nimeni din acea carne si s-au putut preveni evenimente neplcute din timp. Foarte important de stiut este c statul despgubeste doar proprietarii care si-au crotaliat porcii, ceea ce nseamn c este foarte important ca animalele s fie luate n evident, n cazuri precum cel de fat, ne-a declarat medicul veterinar Decebal Sraru, directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui. Avertismentul veterinarilor vine ntr-un moment cum nu se poate mai important. Perioada sacrificrilor de porcine se apropie de maxim n mai putin de sapte zile. Acest lucru trebuie s le dea de gndit tututor celor care vor sacrifica porci si care vor alege s le consume carnea fr a le fi efectuat examenul trichineloscopic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.