CJ Vaslui ncheie anul cu datorii

Asistentii maternali nu si vor primi salariile si nici alocatiile de hran pentru copii, o parte din asistentii persoanelor cu handicap nu si vor primi indemnizatiile iar firmele care au executat lucrri de reparatii pe drumurile judetene vor fi nevoite s astepte decontarea lucrrilor pn la o dat incert. Mai ru, n caz de ninsori abundente pe o perioad mai lung, Consiliul Judetean (CJ) Vaslui va rmne si fr bani pentru plata lucrrilor de deszpezire. Potrivit lui Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, dac bugetul nu ar fi fost tiat fr mil, toate aceste probleme nu ar fi existat.

Pentru Consiliul Judetean (CJ) Vaslui, anul 2010 se va ncheia cu restante. „Nu vom reusi s pltim pentru ultimele dou luni alocatiile de hran ale copiilor aflati n plasament, si nici salariile asistentilor maternali. Pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap s-au dat ceva bani, dar am acoperit doar 70% din sumele necesare. Unii primari reusesc s acopere pltile acestora pentru c au suplimentat fondurile cu bani din bugetul propriu. Altii vor rmne cu restante”, spune Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui. Din cauza bugetului rectificat, din care sau luat 80 de miliarde de lei vechi, presedintele CJ este n imposibilitatea de a face si alte plti. „Din cele 80 de miliarde care ni s-au luat, 40 erau pentru drumuri. Acum, nu putem plti cele patru firme care au executat lucrri de reparatii si ntretinere n partea a doua a verii si n toamn. Sumele ar fi trebuit achitate din bugetul de pe trimestrul IV, care ne-a fost luat”, spune Vasile Mihalachi. Seful CJ nu este foarte optimist nici n ceea ce priveste interventiile pentru dezpeziri. „Am alocat pentru motorin, sare si nisip aproximativ un miliard de lei. Din economii, s spunem c am mai putea aloca nc 500 de milioane de lei vechi. n momentul de fat, avem ceea ce se cheam „stocuri tampon”, de interventie. Dar dac avem vreme rea zi de zi, timp de dou sptmni, stocurile se epuizeaz si nu vom mai avea ce face. Pentru interventiile din iarna trecut, CJ Vaslui a cheltuit aproximativ 7 miliarde fr TVA. Anul acesta, nu stiu ce vom face dac vremea nu va tine cu noi”, a mai spus presedintele CJ Vaslui.

3 COMENTARII

  1. minciunaaaaaaaaaaa, eu nu am mai mancat din luna iulie,iar de spalat, imbracat, caiete ,hartie igienica , si altele din anul 2009.aceasta este adevarul despre noi copii aflati in plasament,care mai mergem si la scoala , mai invatam si bine …noroc de mamele sociale -cei care se afla in functii de conducere sa nu uite ca noi suntem obiectul muncii lor , daca noi nu am axista. ei nu ar mai incasa indemnizatii de conducere….VREAUUUUUUUUU SA VINA SI LA MINEEEEEEEEE MOSUL|

  2. CJ Vaslui sa acorde la primavara bani pentru asfaltarea drumului judetean Lungesti-Talasmani din sudu judetului comuna Vinderei ca si noi platim taxe si impozite in fiecare an si am votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.