Titularizarea, valabila si n 2011

Dup blbielile pe tema Legii Educatiei, n sfrsit, s-a decis: cadrele didactice care vor s ocupe o catedr titularizabil o vor putea face si n 2011. Curios este c Ordinul nr. 5620/2010 care reglementeaz organizarea concursului de titularizare a fost emis exact n ultima zi prevzut de metodologie, adic pe 11 noiembrie, n ciuda faptului c liderii federatiilor sindicale din nvtmnt se temeau c, ncepnd cu anul scolar 2011- 2012, profesorii nu se vor mai putea tituariza pe posturi. Date fiind meciurile dintre sindicate, Guvern, Parlament si Curtea Constitutional pe aceast tem, dar si faptul c actul normativ nu mai poate intra n vigoare din 2011, ministrul Daniel Funeriu nu a avut ncotro dect s pstreze titularizarea nc un an. Deocamdat, guvernantii n-au cum s scoat concursul de titularizare pentru c, potrivit metodologiei, data de 11 noiembrie era ultima zi n care mai putea fi emis Ordinul de ministru, iar acest lucru s-a respectat. Oricum, nu se poate modifica nimic cu cel putin cteva luni nainte de a se aplica. Dac va intra n vigoare Legea Educatiei, atunci miscarea personalului didactic va fi aplicat din anul scolar 2012-2013. Dar stie cineva cum arat Legea si dac prevede eliminarea titularizrii? La cte modificri se fac…, ne-a declarat profesorul Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului nvtmnt Tutova Brlad. Potrivit Ordinului nr. 5615 din 11 noiembrie privind calendarul miscrii personalului didactic din nvtmntul preuniversitar pentru anul scolar 2011-2012, concursul de titularizare va avea loc pe data de 13 iulie 2011.

2 COMENTARII

  1. sa se scoata titularizarea.in ultimii ani multi profesori s-au titularizat cu bani si pile.sa le fie rusine sefilor de la inspectorat si minister!! sa veniti sa le tineti orele,nesimtitilor,ca v-ati luat o parte din bani pe ele in avans.

  2. asa ar trebui, sa nu se mai infoaie toti prostii norocosi care au venit la oras cu post . ah, doamne, sa-i vad si eu cum se milogesc de un job cu sacosa n mana la directori… sau, lucky them, prin paturile lor… uu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.