PRM ncepe un nou drum

Cel de-al V-lea Congres al PRM, care a marcat revenirea n fort n prim planul partidului a fostului lider al PRM Vaslui, Corneliu Bichinet, aduce si o cotitur n strategia politic pe care o va adopta Corneliu Vadim Tudor. Cele mai importante optiuni sunt apropierea de PSD si ncercarea de unificare a electoratelor PRM si PNG.

Corneliu Bichinet, secretar executiv al PRM, a fcut cteva precizri privind noua directie pe care se nscrie partidul condus de Corneliu Vadim Tudor. Cei 50 de delegati care au reprezentat Filiala Judetean Vaslui la congres mi-au cerut s fiu direct, precis si cinstit n luarea de cuvnt pe care o voi avea. Dup cum ati putut constata, am venit cu cteva propuneri simple, concrete privind strategia imediat si pe termen lung a partidului nostru. Nici nu puteam face altfel, pentru c nu-mi plac cei care vorbesc pe la colturi, ci cei care au tria s si spun opiniile n fata presedintelui n adunrile nationale, ne-a declarat Corneliu Bichinet.

Reteta revigorarii PRM

Exact asta a si fcut Bichinet, ntr-un discurs care i-a ridicat n picioare pe cei 1.500 de participanti la Congresul PRM. Scurt si la obiect, el a sintetizat cteva dintre msurile pe care trebuie s le adopte partidul n viitorul apropiat: Ostracizat, pus la stlpul infamiei, stigmatizat si nmormntat fr voie, ca Lazr – nu cel de la Maramures, ci cel din Biblie, surescitat si nviat prin gratie divin, eu, Corneliu Bichinet de la Vaslui, vin n fata Congresului cu cteva propuneri concrete ce vizeaz revigorarea partidului nostru. Am s pornesc n elaborarea scurtei mele interventii de la un gnd pe care l-ati rostit, domnule Presedinte, atunci cnd v raportati la balada Miorita si la pguboasa resemnare romneasc. V ntrebati: de ce s murim noi!? Eu, particulariznd, adaug, ca un motto: dect s mor eu, mai bine s moar dusmanii mei! (Autor – Traian Boc). Iat ce propun: 1) Constituiti un colectiv format din 3 – 5 oameni loiali partidului, rationali si demni de ncredere, oameni care au fcut ceva n viata lor si care, cu discernmnt, de la judet la judet, s-i aduc napoi n partid pe toti cei care, fie dintr-o rtcire personal, fie lucrati si turnati de intriganti locali si centrali, au fost dati afar din partid. Domnule Presedinte, romnul spune c-i vai de pstorul ce-si alung dulii de la stn si las javrele s se oblojeasc acolo! 2) n Biroul Permanent, s fie analizat activitatea, faptele bune sau mai putin bune ale colegilor nostri, acestia s fie audiati pentru a se putea justifica, stiindu-se faptul c si unui condamnat la moarte i se permite s rosteasc dou – trei fraze. Nimeni s nu mai fie dat afar din partid pn nu este ascultat. Fcndu-se asa, partidul nostru o s se ntreasc mult, numeric si calitativ. 3) Nu-i mai gratulati si dezmierdati Victorita Ponta si Crinuta Antonesca pe cei cu care vrem s colaborm. Lsati-l, v rog, o perioad, pe Ponta si negociati cu el schimbarea legii electorale, s nu se mai voteze pe colegii, iar dac nu reusiti revenirea la normal, votul pe list, Congresul v d puteri depline pentru a negocia cu PSD s mergem mpreun la viitoarele alegeri parlamentare. Atunci, o s intrm noi si nu Voiculescu n Parlament si la guvernare. Acesta este mersul istoriei si asta vor membrii nostri de partid. 4) Stiu, c o apreciati mult pe doamna ministru al Turismului, asa c v sugerez titlul unui editorial pentru sptmna viitoare, pornind de la folclorul bucovinean: Cum as face, drag Nut,/ Ca s-ti pun mna la… gur!?. V doresc, n ncheiere, sntate si, prin ceea ce facem, s cptm stima, respectul si dragostea poporului romn. V multumesc!

Deja se ntmpla!

Prezent, smbt seara, la emisiunea unui post central de televiziune, Corneliu Vadim Tudor a confirmat c noua strategie a PRM n etapa urmtoare este unificarea electoratelor PRM si PNG si, prin apropierea de PSD, schimbarea configuratiei politice a viitorului Parlament. V spun cu certitudine c, dac s-ar renunta la votul uninominal, n judetul Vaslui, PRM ar scoate un senator si unu sau doi deputati, pentru c, acum, din nefericire pentru oameni, este chiar mai ru dect n guvernarea CDR-ist. n 2000, noi luam 28% iar PSD-ul 38%. mpreun, ar fi fost guvernarea cea mai bun, care ar fi dus tara ntr-o direct ie a normalittii si eficientei politice, a conchis Corneliu Bichinet.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.