Ultima zi a minunilor

Timp de dou zile, mii de credinciosi din toate colturile judetului au venit s se roage la icoana fctoare de minuni a Maicii Domnului adus de la Mnstirea Giurgeni, Neamt, n pelerinaj la Biserica Sfnta Cuvioas Parascheva din Vaslui. Oamenii se roag pentru iertarea pcatelor, pentru sntate, pentru rezolvarea problemelor si pentru noroc.

Icoana, unicat, o nftiseaz pe Preasfnta Maica Domnului avnd trei ochi si dou guri. Se spune c cel de-al treilea ochi este cel cu care vegheaz cu mil si nesfrsit buntate asupra lumii, iar cele dou guri, una nchis si cealalt ntredeschis, simbolizeaz tacerea si vorbirea cu rost si credint. Cel de-al treilea ochi si cea de a doua gur au aprut peste noapte, prin voie dumnezeiasc, pe icoana deja pictata. Icoana, mbracat n argint curat si druit Mnstirii Giurgesti n 1831, s-a dovedit a fi fctoare de minuni nc de la nceput, povestirile care adeveresc miracolele sunt nenumrate si atrag mereu alti si alti credinciosi. „Am venit s m rog pentru sntate mea si a familiei, pentru norocul copiilor si pentru iertarea pcatelor. Am auzit de minunile acestei icoane, dar pn acum nu am avut ocazia nici s o vd, nici s m nchin la ea”, spune o femeie care a venit dintr-un sat aflat la 32 de kilometri de Vaslui doar pentru a se nchina la icoan. „Eu m duc n pelerinaj la mnstirea care gzduieste icoana o dat la dou sptmni. Am nceput s m duc ntr-un moment n care aveam multe necazuri, dar aveam si mari probleme cu sntatea. De cnd m duc si m nchin la icoana fctoare de minuni, problemele s-au rezolvat, iar eu m simt mult mai bine. M bucur c acum icoana a fost adus si la Vaslui, pentru c multi oameni necjiti mi spuneau c ar vrea s mearg n pelerinaj, dar, din diverse motive, nu pot s o fac”, ne-a spus o alt femeie, din Vaslui. Obiectul de cult va rmne la Vaslui pn astzi. La Biserica Sfnta Cuvioas Parascheva din Vaslui exist o traditie de peste 10 ani prin care, an de an, n postul Adormirii Maicii Domnului, este adus n pelerinaj cte o icoan fctoare de minuni.

1 COMENTARIU

  1. Mare este gradina lui Dumnezeu si multi in ea care s-au dedat la idolatrie. Cum mai poti oare in sec.xxl-sa crezi ca o bucata de scandura( sau ce-o fi) poate face minuni???Daca o simpla pictura poate face minuni inseamna ca nu mai avem nevoie de Domnul Hristos (Doamne apara-ne de idolatrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.