Presedintele CJ nu vrea sa auda de mprumuturi

Potrivit unei Hotrri de Guvern de dat recent, autorittile locale pot contracta mprumuturi de la bnci de pn la 1,6 miliarde de lei, pentru ncadrarea n nivelul deficitului bugetar pe anul 2010. Pentru municipiul Bucuresti si cele sase sectoare, limita de ndatorare stabilit de Guvern este de 436,44 milioane de lei, pentru toate municipiile din tar, de 545,28 milioane de lei. Toate orasele se pot mprumuta cu pn la aproape 120 de milioane de lei, judetele, cu pn la 223,29 milioane de lei, iar comunele, cu pn la 275,39 milioane de lei. Contractarea acestor sume se va putea face prin mprumuturi de la institutiile de credit sau prin emisiuni de titluri de valoare, pentru realizarea de lucrri publice, aceste cheltuieli fiind nregistrate n datoria public, se spune n aceeasi Hotarre de Guvern. Trei primrii vasluiene, Laza, Vutcani si Solesti, s-au mprumutat anul acesta de la bnci pentru a putea achita cota de cofinantare la proiectele europene pe care le au n derulare. Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, a spus c institutia pe care o conduce nu va urma aceeasi cale, chiar dac si CJ Vaslui se afl ntr-o situatie extrem de delicat din punct de vedere financiar. Nici nu m gndesc la credite. Stiu colegi care apeleaz la solutia asta, sunt chiar si primari, dar eu nu vreau s aud de mprumuturi. Nici anul viitor nu vom face niciun credit. Avem de returnat deja cele 20 de milioane de euro luate pentru refacerea infrastructurii judetului, a declarat Vasile Mihalachi.

2 COMENTARII

  1. Daca alte sate din tara au asfaltate drumurile judetene de peste 30 de ani , de ce CJ nu asfalteaza drumul judetean Lungesti-Talasmani din comuna Vinderei din sudul judetului ?

  2. mai scarba de mihalache… tot timpul cand vine vorba de Consiliul Judetean si facut sau nu ceva…auzim doar ” EU NU”….”EU DA”…mai parazitule…e pravalia lui mata acest consiliu?… el reprezinta un intreg judet iar tu esti un simplu angajat acolo..in cel mai bun caz ai putea sa vorbesti la plural persoana a doua.. „NOI NU”..”NOI DA”…dar tu comunist imputit ai sindronul atotputernicului si slavilor din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.