Circa 100 de cadre didactice care predau la institutiile de nvtmnt din Brlad si din comunele limitrofe au fost prezente, smbt, n sala mare a Casei de Cultur G. Tutoveanu, din Brlad, pentru a aniversa Ziua nvttorului, desi n calendar aceast zi e marcat pe data de 30 iunie.
Astfel, dascli si elevi au organizat mai multe manifest ri cultural-artistice pentru a- si demonstra pretuirea pe care o au fat de nvttori. Manifestarea a fost organizat de Casa Corpului Didactic si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Timp de o or, participant ii au asistat la un program artistic, ce a debutat cu cteva momente de muzic clasic interpretat de elevi din cadrul Scolii de Muzic si Arte Plastice N. N. Tonitza si acompaniati de profesorul Anemona Niagu-Fortu. Programul a continuat cu grupul vocal Armonia, care a ncntat audienta cu un colaj de melodii, si cu dansul tematic Scufita Rosie, interpretat de copii din cadrul Grdinitei nr. 12 Brlad. Cu acest dans, micutii au obtinut Marele Trofeu al Festivalului national Stelutele dansului. A urmat trupa de dans modern Splendid, din cadrul Clubului Copiilor Spiru Haret. ndrumat de profesorul Monica Moraru, trupa a obtinut 15 trofee nationale si internationale. Nu n ultimul rnd, dou eleve din clasa a VIII-a de la Scoala nr. 2 V. Prvan Brlad au prezentat un scurt moment poetic, iar cteva perechi de fete si bieti de la Clubul Copiilor au ncheiat programul artistic cu un dans de societate. Pe lng ntlnirea dasc- lilor din Brlad si comunele arondate si comunicarea impresiilor de sfrsit de an, activitatea a inclus si o evaluare mai mult festivist a cadrelor. n calitate de inspector scolar general, profesorul Mihaela Cososchi a nmnat diplome unui numr de 171 de cadre didactice care n anul scolar 2009-2010 au obtinut rezultate deosebite, att ca dascli ct si ca directori. De asemenea, tot acum au fost cinstiti si cei 65 de educatori, nvttori si profesori care la finele acestui an scolar si-au ncheiat activitatea de cadru didactic, fiecare dintre ei primind cte o diplom de excelent.
Daca invatatorii muncesc „atat de mult’,de ce exista elevi in clasa a-V-a care nu stiu sa scrie corect,sa citeasca sau sa faca operatii simple de scadere ,adunare,etc?Si „ceilalti” (in care nr.2 arunca indirect cu pietre)muncesc,dar romanul are o boala mare: i se pare ca munceste prea mult si ca le poate rezolva pe toate.Nr.1 avea dreptate: aceste diplome se impart (cu foarte mici exceptii)celor care fac parte dint-un anumit partid.
nv???torii sunt cei care muncesc foarte mult cu copiii.Ceilal?i mai pu?in
mdea, elita