Ciprian sau Traian?!

Ministrul Vasile Blaga, comandantul suprem al prefecturilor din tar, si pune pe gnduri armata de subprefecti. Eventualitatea ca la nivelul tuturor prefecturilor din Romnia s fie redus cte un post de subprefect, pentru a face economie la bugetul statului, la Vaslui, naste urmtoarea ntrebare: Traian sau Ciprian?!

Dup ce si-au auzit ministrul vorbind despre reducerea cu circa 70% a numrului de posturi din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), fapt care va duce si la reducerea de la doi la unul a numrului de subprefecti n toate judetele, subprefectii Traian Hulut si Ciprian Iftimoaei au nceput s si evalueze sansele. Nu vd unde ar fi foarte mare economie n acest moment. Eu cred c, dimpotriv, debirocratizarea ministerelor ar fi solu- tia, declarase, recent, ministrul Vasile Blaga. Ca exemplu de restructurare, Blaga a vorbit chiar despre situatia din ministerul pe care l conduce, preciznd c, n ceea ce priveste aparatul central al MAI, din cele 3.600 de posturi existente n prezent, vor rmne ceva peste 1.000, adic se va opera o reducere de aproximativ 70%. Una dintre msurile cu impact imediat ar urma s fie tierea din schema de personal a prefecturilor a unui post de subprefect. Astfel, n loc de dou posturi de subprefect, va rmne unul singur. De dimineat tot caut emisiunea n care ministrul Vasile Blaga a afirmat c este posibil s se renunte la un post de subprefect. Dac dumneavoastr spuneti c domnul ministru a spus c se va opera chestiunea aceasta, asta e. Cum s comentez eu acest lucru? O s spun c ce este bine pentru tar este bine si pentru noi. Dac Guvernul Romniei si Ministerul Administratiei si Internelor vor decide reducerea numrului de subprefecti si restructurarea institutiilor prefectului, ne vom conforma ca atare. Pn la urm, noi suntem executantii Guvernului. Sigur c noi am dori s continum n aceast formul, cu doi subprefecti, deoarece se asigur o mai bun coordonare a sarcinilor din institutia noastr. Un subprefect se ocup cu coordonarea aparatului de specialitate, iar cellalt, cu deconcetratele si integrarea european. Oricum, ntrebarea dumneavoastr mi reactualizeaz amintiri neplcute. Abia au trecut patru luni de zile de cnd am fost schimbat din functia public de prefect si a trebuit s ne reconfigur m optiunile profesionale, a declarat Ciprian Iftimoaei. Traian Hulut nu are nicio certitudine, dect aceea c cel care va rmne n functia de subprefect va avea o munc grea. Nu pot s spun cine va rmne. Ca o prere personal, nu stiu dac asa se fac economii la nivelul ministerului. Dac se fac reduceri de personal la toate directiile si compartimentele, este posibil s se fac economii. Reducerea unui post de subprefect va cntri foarte mult n ceea ce priveste functionarea institutiei, avnd n vedere modul n care este structurat Prefectura: partea de contencios administrativ si fond funciar si partea de servicii deconcentrate. Misiunea celui care va rmne va fi foarte dificil, a declarat Traian Hulut.

Calcule, calcule

Subprefectul Ciprian Iftimoaei pare c are, deja, niste asi n mnec… Patru la numr (si cu el, cinci). Are trei ani vechime n corpul naltilor functionari publici, cu examen de definitivat pe post (primul as). Att prefectul n functie, ct si cellalt subprefect, sunt interimari (al doilea as). Iftimoaei este vicepresedintele Asociatiei prefectilor si subprefectilor din Romnia (al treilea as). A fost schimbat o dat ntr-un an, iar legea prevede c nu mai poate fi schimbat nc o dat (al patrulea as). Al cincilea as este chiar Ciprian Iftimoaei, pentru c este tinut de un juctor cu greutate pe scena politic a judetului. Declaratiile celor doi nu nseamn foarte mult, avnd n vedere faptul c, se stie de pe acum, pe post va rmne subprefectul cu spate mai puternic. Asadar, se prefigureaz o nou contr ntre Dan Marian, presedintele PDL Vaslui si sustintor al lui Iftimoaei, si Cornel Mihalache, primvicepres edintele PDL Vaslui, care l sustine pe Hulut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.