Avem cu cine, dar nu prea avem cu ce!

Membrii echipei de proiect de la Scoala nr. 3 Constantin Parfene din Vaslui se pregtesc intens pentru a ntocmi raportul intermediar n care s prezinte ntreaga activitate din primul an de derulare a acestuia. Toate detaliile au fost stabilite mpreun cu ceilalti parteneri, la cea de-a doua reuniune de proiect din Jaen, Spania, unde au fost discutate si analizate produsele finale realizate pn acum, activittile derulate si cele care vor fi incluse n planul detaliat al celui de-al doilea an de proiect.

Scoala nr. 3 Constantin Parfene din Vaslui continu activittile propuse n cadrul proiectului multilateral Comenius We – the children have a right to learning and developing our interests, finantat de Uniunea European prin programul Lifelong Lerning. Produsele finale realizate n cadrul cercurilor de dram, de gtit si de jocuri de strad, constnd n crti, afise, pliante si DVD-uri, au fost prezentate partenerilor din Polonia, Turcia, Spania si Italia n cadrul celei de-a doua reuniuni de proiect, care a avut loc n Jaen, Spania, n perioada 24-31 mai 2010. La reuniune au fost prezente cinci cadre didactice din Scoala Nr. 3 Vaslui, prof. Nane Daniela Crizantema, prof. Nemsanu Dorina, prof. Veliscu Corina, prof. Matcasu Irina, precum si coordonatorul proiectului, inst. Coman Maria Monica. Dintre elevii scolii a fost selectat elevul Brad Lucian, din clasa a VII-a, care a impresionat att cadrele didactice din Colegiul Santo Domingo din Jaen, ct si pe membrii familiei care l-a gzduit, prin comportamentul su si cunos- tintele pe care le are. i sftuiesc pe toti colegii mei s si asculte profesorii, s nvete n permanet, pentru c numai astfel pot reusi. n urma acestei experiente, am nteles ct de important este studiul limbilor strine si, n special, al limbii engleze, a spus Lucian Brad dup prima experient avut peste hotarele trii. n cadrul acestei reuniuni, am avut ocazia s cunoastem sistemul educa- tional din Spania si am nvtat multe lucruri noi de la partenerii nostri. Experinta avut ne va ajuta n activittile viitoare, pentru a aduce un plus de calitate n scoala noastr. Att elevii ct si cadrele didactice au participat activ la activittile propuse n cadrul cercurilor. Putem spune c scopul proiectului a fost atins, a declarat prof. Daniela Nane, directorul Scolii nr. 3 Constantin Parfene, Vaslui. Dotarea de care se bucur profesorii si elevii din Spania este impresionant. Guvernul spaniol si autorittile din regiunea Andalucia consider nvtmntul o prioritate si de aceea bugetul alocat acestui sector este consistent. Cu dasclii nostri si dotarea lor am putea face un nvtmnt cu adevrat performant, a fost concluzia formulat de inst. Monica Maria Coman, coordonatorul local al proiectului. n sptmna petrecut n Spania, am nteles c ne asemnm n multe privinte cu cei de acolo. Copiii sunt la fel, profesorii, nvttorii si educatorii se asemn. Singura diferent este de natur financiar. Paradoxul este c ei fac prea putin n comparatie cu ce primesc, n timp ce noi, cei din Romnia, facem multe, desi primim foarte putin, dup cum a declarat prof. Dorina Nemsanu, directorul adjunct al Scolii nr. 3 Constantin Parfene, Vaslui.

3 COMENTARII

  1. Felicitari profesorilor de la scoala nr.3 pentru curajul de a face un astfel de proiect multilateral. Iar coordonatorului acestui proiect bafta si la mai multe realizari …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.