Autoportret PDL: la dreapta dreptei

Explicatii pe marginea solutiilor identificate pentru iesirea din criz si argumente doctrinare, cu asta au venit, smbt, la Vaslui, Valeriu Stoica, vicepresedinte PDL, Sever Voinescu, deputat PDL, Ctlin Avramescu, consilier prezidential, si Cristina Tril, presedintele Autorittii de Reglementare a Achizitiilor Publice. Lectia de doctrin politic servit de cei patru a avut un rezultat previzibil: democratliberalii se consider mai de dreapta dect reprezentantii dreptei, liberalii.

Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica, deputatul Sever Voinescu, consilierul prezidential Ctlin Avramescu si Cristina Tril, presedintele Autorit- tii de Reglementare a Achizitiilor Publice, au fost prezenti, smbt, la Vaslui, n cadrul seminarului Solutii de dreapta pentru criza din Romnia, actiune organizat cu sprijinul deputatului PDL Dragos Iftime, sub egida Institutului de Studii Populare (ISP). Actiunea a avut loc cu ncepere de la ora 11.00, la Centrul de Afaceri din Vaslui, n prezenta membrilor Filialei Judetene PDL Vaslui, a simpatizantilor si a reprezentantilor presei. Programul de msuri asumat de Guvern, orict de dur este, e singurul, dar cu o conditie: s fie aplicat consecvent, a declarat Valeriu Stoica. Vicepresedintele PDL a vorbit despre necesitatea realizrii unui echilibru ntre productie si consum, dar si despre solidaritate cu cei care nu se pot ajuta singuri. Deputatul PDL Sever Voinescu, secretarul Camerei Deputatilor, aflat sub imperiul lui A fost sau n-a fost, a punctat: din criz se iese numai cu msuri de dreapta, pentru c dreapta este mereu lucid. Cum se traduce aceast luciditate? Nu propune raiul pentru toti. n iadul de zi cu zi, nimeni nu poate spune dac aceast idee ne poate consola… Finalul ntlnirii a fost interactiv, cei patru invitati rspunznd ntrebrilor venite din sal. n aceeasi zi, la ora 16.00, oficialii PDL s-au deplasat la Husi, pentru o actiune similar.

Dou tabere n PDL

Chiar dac ntlnirea trebuia s fie una mai mult formal, discutndu-se elemente doctrinare, actualitatea politic national a ocupat un loc important n discursurile participantilor. Valeriu Stoica a declarat c, n ceea ce priveste remanierea Guvernului, n PDL s-au format dou tabere, una care sustine remanierea imediat si alta care ar vrea s acorde actualului Guvern sase luni de gratie. Stoica se gseste n cea de-a doua tabr, sustinnd c Guvernului ar trebui lsat n functie pentru a ncerca s pun n aplicare programul de austeritate. n interiorul partidului, sunt dou scenarii n momentul de fat. Primul, pe care-l mbrtisez si eu si-l consider cel mai nimerit, este ca Guvernul s fie lsat s aplice aceste msuri de austeritate, iar dup sase luni, n functie de rezultate si efecte, s existe o remaniere sau chiar schimbare de guvern. Al doilea scenariu se refer la o remaniere imediat a actualului Executiv. Deocamdat, nu s-a luat nicio decizie, existnd un echilibru ntre cele dou scenarii. De aceea, la sedinta de duminic (ieri, n.r.) se va hotr dac mergem acum pe remanierea Guvernului sau i lsm sase luni de gratie, a declarat Valeriu Stoica.

Si eu m-am plimbat cu gleti n mn n campania electoral

ntlnirea pedelistilor de smbt a marcat si un moment de sinceritate politic debordant. Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a recunoscut c si el este unul dintre cei care au fcut campanie electoral prin oferirea de bunuri votantilor, ns consider c formatiunea din care face parte ar trebui s lase celor de la PSD aceast metod de atragere a electoratului. Stoica i-a tratat cu termenul de ipocrit i pe cei care afirm c nu au oferit bunuri n campania electoral, mai ales n mediul rural, acolo unde votantii sunt captivi n ceea ce priveste astfel de metode de campanie electoral. Si eu m-am plimbat cu gleti n mn n campania electoral. As fi ipocrit s spun c nu. Asta s-a ntmplat n anul 2000, atunci cnd pentru PNL se punea problema ntre a fi sau a nu fi. ns, trebuie s spunem si cine a inventat aceast metod de a face campanie electoral. Este vorba de Radu Rusanu, care a promovat gleata ca material electoral de mare succes. C este goal, c este plin, nu mai conteaz n mediul rural, a declarat Valeriu Stoica. Vicepres edintele PDL s-a declarat ns mpotriva perpeturii unor astfel de metode n campaniile electorale ale PDL. Noi, ca partid de dreapta, trebuie s promovm alte idei, s ne adresm electoratului liber, nu celui captiv, care este al PSD. Putem chiar s ne adresm si acestui tip de electorat, pe care s-l convingem s ias din captivitatea n care se afl de 20 de ani, a mai spus Valeriu Stoica.

2 COMENTARII

  1. Vasl;uieni,cum de ati permios acestor nemernici sa murdareasca obrazul celor carora le taie salariul ori pensia..Au curaj nesimtitii .Ii vedeti/,au venit intrun judet unde opozitia este mai slaba.De ce nu sau dus la Galati,Timis,Brasov ,Mures,Covasna etc? Le este frica .Asta este adevarul.Mincinosi au fost mincinosi si perfizi vor muri. La Bucurersti vor raporta ca Vasluienii au primit cu „bucurie”josnicile masuri luate impotriva oamenilor.

  2. au dreptate nemernicii; au adus si iadul(pentru noi) si raiul(pentru ei). ce luciditate vedeti la acesti imbuibati? vorbesc numai de masuri de austeritate, luate exclusiv pe pielea noastra , ca singura iesire a tarii din criza. din pacate(pentru ei) solutiile pentru iesirea din crize se gasesc in cealalta parte. acolo unde se vorbeste de masuri de relansare economica(complet straine actualei guvernari). daca se vorbeste de „dreapta dreptei” intelegem ca acolo e fascismul,xenofobia,intoleranta si mafia. de asta Baselu’ nu e bagat in seama in nicio capitala „ieuropeana”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.