Sindicalistii vasluieni, prezenti n numar mare n Capitala

Peste 600 de sindicalisti vasluieni au participat, ieri, la marele miting de protest din Piata Victoriei din Bucuresti. Alturi de cei aproximativ 70.000 de colegi din toat tara, salariatii vasluieni au condamnat programul de austeritate asumat de Guvernul Romniei, n Memorandumul convenit cu FMI. Cele mai scandate lozinci ale protestatarilor au fost: „Jos Guvernul!”, „Vrem s muncim, nu s cersim!”, „Desteapt-te, romne”, „Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor”, „Muntii nostri aur poart, noi cersim din poart n poart”. Sindicalistii din toate segmentele bugetare au condamnat la unison intentia Executivului „prin care se iau drepturile detinute de 20 de ani”, dup cum au precizat liderii de sindicat. Pe parcursul mitingului, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a cerut demisia Guvernului: „Dup ce au ignorat solutia pe care am propus-o, ne cer s fim solidari? Le cerem noi s fie solidari si s-si dea demisia. Presedintele trebuie s demit acest Guvern. Este prima din cele mai bune solutii”. Valic Berescu, presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex” Vaslui, a spus c, dac Guvernul nu va tine cont de doleantele sindicalistilor, n data de 3 mai va fi declansat greva general. „Noi am consultat membrii de sindicat din teritoriu, iar peste jumtate din membri au fost de acord cu declansarea grevei generale. Pe parcusul mitingului, nu a venit nimeni de la Guvern care s discute cu oamenii. Nemultumirea este foarte mare n rndul salariatilor, iar fiecare a strigat ce a crezut de cuviint”, ne-a declarat Valic Berescu.

5 COMENTARII

  1. pentru 4: Sindicalistii s-au dus pentru as apara propriile afaceri si pozitii pe care le-au obtinut stiu ei cum…ca si multi altii….si pe care nu doresc sa le piarda ca le aduc multe avantaje…..!!!!!!!!!!

  2. La ce s-au dus in Capitala?Sa danseze pinguinul?Rusinea lumii.”Sindicalistii” care danseaza,se distreaza(pe banii cui?),inseamna ca nu duc lipsa de nimic.O mare rusine pentru tara.

  3. Praf in ochi. Sindicatele nu mai sunt de multa vreme de partea cadrelor didactice.Ne-am lamurit. Ele vor doar sa-si mai umfle buzunarul cu niscai parale… si de rest, Dumnezeu cu mila…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.