Greva generala e… partiala

n mult trmbitata grev general programat pentru astzi, cel putin trei din cele 21 de unitti liceale din judet si-au anuntat att sustinerea colegilor care protesteaz, ct si evaluarea competentelor digitale a liceenilor din ultimul an.

Chiar dac toate cadrele didactice „lupt” pentru a-si rezolva revendicrile adresate guvernantilor, doar o parte dintre ele sunt dispuse s participe activ la msurile de protest propuse de federat iile sindicale la nceputul lunii martie. Dac pentru mitingul si marsul de protest organizate n capitala resedint de judet pe 31 martie au semnat majoritatea sindicalistilor din unittile de nvtmnt vasluiene, acum, pentru greva de avertisment de astzi, nu au mai fost de acord la fel de multi. Drept dovad, pn ieri la ora 15.00, din Brlad, din cele 39 de grdinite, scoli si licee, doar cinci unitti si fcuser cunoscut intentia de a nu face cursuri. Este vorba despre Liceul Teoretic „M. Eminescu” si Liceul Pedagogic „Al. Vlahut”, care si vor reprograma n zilele urmtoare elevii ce vor fi evaluati la competentele digitale, precum si scolile nr. 6, 8 si 11. Pe lng acestea, n mod cert, toti prescolarii vor avea zi liber, ntruct toate gr- dinitele vor participa la grev. Mai mult ca sigur c si alte institutii de nvtmnt si vor tine elevii acas, ns nu anuntaser n mod expres conducerea Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad de acest lucru. ns, ca peste tot, si n ceea ce priveste nvtmntul preuniversitar, exist sprgtori de grev. Exemplul cel mai potrivit l constituie lista profesorilor de liceu care, asa cum zice proverbul, vor s plece acas si cu mere n sacos, dar si cu bani n portofel. Unittile ale cror profesori fac si grev, dar sustin si evaluarea competentelor digitale si care semnaser nc de ieri pentru acest lucru sunt: Gr. Scolar „Ion Mincu” Vaslui, Gr. Scolar Agricol „D. Cantemir”, Colegiul Economic „Angel Rugin” Vaslui. „Pn acum, din ce stim, Liceul Teoretic „St. Procopiu” si Liceul Teoretic „M. Koglniceanu” sunt nchise astzi pentru elevi. Profesorii de aici fac grev, iar elevii care trebuie s sustin evaluarea competentelor digitale vor fi reprogramat i. Nu va fi nicio problem, ntruct au destule zile la dispozitie. Nu erau obligate s ne anunte, ns am primit si de la conducerea Sindicatului nvt- mnt „Tutova” Brlad o list cu unittile care au semnat pentru greva general”, ne-a spus inspectorul scolar general adjunct Vasile Ursanu.

1 COMENTARIU

  1. Terminati odata cu aceste greve,imediat vine concediul de trei luni de zile,si aveti timp destul sa va odihniti mintile,sunt cu studii superioare obosite de greve.Imi este mila de elevii acestor timpuri,care asista la asemenea fapte din partea dascalilor,care au pretentii la salarii tot mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.