Profesorii, chemati la completarea normelor didactice

Aproape 1.000 de dascli titulari din ntreg judetul, care nu au posturile complete, se vor „bate” n aceast sptmn pentru a-si completa normele fie n aceeasi unitate de nvtmnt, fie n alte unitti. n functie de posibilitti, acestia vor primi ore la aceeasi specializare, desi nu sunt excluse si alte specializri.

n sedinta Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui de luni, 22 martie, au fost aprobate posturile/catedrele vacante si cele rezervate ce vor fi scoase pentru miscarea personalului didactic pentru anul scolar 2010-2011. Este vorba despre 1.688 de posturi, dintre care posturi incomplete sunt 984. Cum nvttorii sau educatorii nu pot avea catedr incomplet, toti cei 984 sunt profesori. Prin urmare, doar ei vor participa la prima etap din cadrul miscrii de personal, respectiv completarea normei didactice. Depunerea dosarelor s-a fcut luni si marti, iar joi si vineri vor fi rezolvate cererile. Pe 25 martie, n cadrul comisiei de mobilitate judetean, se vor completa normele didactice prin alocarea unor ore la alt specializare n aceeasi unitate de nvtmnt, iar pe 26 martie, prin sedint public, la sediul ISJ Vaslui, se vor completa normele didactice prin alocarea unor ore n alte unitti de nvtmnt. „Posturile scoase pentru miscarea personalului didactic 2010-2011 au fost deja afisate la sediul Inspectoratului si pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2010. n cazul posturilor incomplete, sedinta public este programat vineri, de la ora 11.00. Atunci, profesorii care nu au norme didactice ntregi pot primi diferenta de ore pn la completarea normelor”, ne-a spus profesorul Gheorghe Flueras, inspectorul de personal din cadrul ISJ Vaslui. Urmtoarea etap, respectiv transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrngere de activitate, restructurarea retelei scolare si pretransferare la cerere, este programat n intervalul 3-5 mai. Sunt vizati cei 704 titulari care, ncepnd cu 1 septembrie 2010, nu mai au postul asigurat n aceeasi unitate de nvtmnt. Este vorba despre 86 de nvttori, 146 de educatori si, diferenta pn la 704, profesori, profesori-educatori si alte categorii de personal didactic. Acestia vor trebui s-si depun dosarele n perioada 8-22 aprilie.

4 COMENTARII

 1. Cel mai bine ar fi sa va mareasca norma la toti sa munciti si voi cum face restu poporului, adica macar 40 de ore pe saptamana. Mai lasa-ti cu aburelile astea. Voi cu judecatorii si doctorii sunte-ti cele mai nereformate structuri din tara asta! Toate oalele sparte au fost platite de mediul de afaceri! Dupa ce „munciti” 2 ore pe zi si vreti sa primiti cat unu care trage 12 ore nici nu va faceti treaba ca lumea! Scoala romaneasca a devenit o rusine. Suntem vai de capu nostru! CEA MAI INFECTA CASTA DIN TARA ASTA! NENOROCITILOR!

 2. Domnilor de la ISJ PREA MULTE POSTURI REZERVATE PENTRU CINE SINT .
  Lista cu solile in care se va face cls. IX-a si profilurile cind se vor afisa?Cine va preda etc.
  De ce ne mai chemati la ISJ daca aveti toate actele si calculatorul poate sa faca selectioa. Nu va deranjeaza fosnetul de sacose din curte si de pe holurile ISJ?

 3. Nu prea se intelege posturile rezervate pe care le ati afisat pentru cine sint rezervate?
  Ar fi mai colegial sa afisati si numele celor ccare au posturile rezervate.
  Pe cind vre ti afisa si lista cu scolile care vor abvea cls. a-IX-a la tara , ca si acolo mai apar norme … si acele sint rezervate ?
  Ce specializari la clasa IX-a aveti de gind sa propuneti sau lasati sa si mai faca de cap si directorii?sa aleaga ei profilul

 4. cE SE ASCUNDE IN SPATELE LISTEI CU POSTURILE REZERVATE DOMNILOR DE CLA isj . nu a ti precizat de ce este rezervat si pentru cine . Banditi ce sinteti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.