Presedintele PSD a cerut suspendarea lui Catalin Voicu din partid

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, smbt, ntr-o conferint de pres la Toplita, c a cerut organizatiei de Bucuresti s l suspende din partid pe senatorul Ctlin Voicu, pe perioada ct este cercetat.

Acesta a spus c presedintele Senatului, Mircea Geoan, va face investigatiile de rigoare si c sper c va dovedi c stenogramele nu au plecat de Senat. Ponta a afirmat c CSM trebuie s ancheteze cazul lui Voicu si s ia msurile de rigoare, afirmnd c faptul c nc procesele se judec la televizor este un semnal prost pentru justitia din Romnia si denot modul n care politicul influenteaz justitia romneasc. „Dac stenogramele sunt adevrate, eu m despart total de acest mod de a gndi si de face politic” , a spus Ponta. Directia National Anticoruptie a cerut ministrului Justitiei, Ctlin Predoiu, s sesizeze Senatul n vederea ncuviintrii arestrii senatorului PSD Ctlin Voicu, acuzat de trafic de influent si fals n nscrisuri sub semntur privat. Potrivit Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmriti si trimisi n judecat penal pentru fapte care nu au legtur cu voturile sau cu opiniile politice exprimate n exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fr ncuviintarea Camerei din care fac parte, dup ascultarea lor. Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adreseaz de ctre ministrul Justitiei presedintelui Senatului, acesta o aduce la cunostint n sedint public, dup care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotrste cu votul secret al majoritt ii senatorilor. Voicu va fi audiat marti de Comisia juridic n acest caz. Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistrati – Florin Costiniu, si de oameni de afaceri – Costel Csuneanu si Marius Locic, apar n stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Ctlin Voicu. Subiectele discu- tiilor publicate vizeaz interventii pe lng magistrati ai naltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la IGP, intentia senatorului Voicu de a fi devenit, n cazul n care Mircea Geoan ar fi cstigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu.c

1 COMENTARIU

  1. Este adevarat canu toti politicienii romani sunt corupti dar si mai adevarat este ca majoritatea lor si-au dorit sa ajunga acolo din oportunism ,din dorinta de a detine puterea si de a se infrupta din plin din ceia ce se chiama ban public de a-si creea un statut pe care putini il merita. Multi dintre ei sunt esalonul doi al PCR -activisti ,servicii secrete ,militie armata.Mai putini profesori universitari oameni de cultura.Se vede acum increngatura de tip mafiot care s-a consolidat in cei 20 de ani,ajungind sa fie chiar mai puternica decit vestita MAFIE ITALIANA. La noi nu mai exista nici o sansa sa fie combatuta caci politicienii fac front comun in a-si apara mafiotii care dupa cum o spune si Voicu cu gurita lui avea rolul de a supraveghea tot ce misca in politica si de a aduce bani partidului prin orice mijloace.Citind pe Iliescu, capitalismul de cumetrie sa instalat la noi cu mare succes. Va aduceti aminte de anii 92-94 cine erau distribuitori de bere in Vaslui? Raspuns- BOCANET -OFITER DE SECURITATE. Cine desmembra vagoane pe rampa garii Vaslui? Un alt ofiter de securitate.Deci cine au devenit marii afaceristi de dupa 89 ?SECURISTII DISPONIBILIZATI. Asta este un adevar pe care toti il, stim si nu trebuie sa ne mire ca cinava a pus la punct acest sistem pentru a aduce bani partidului caci avind bani multi ai si putere.Apoi sa mers pe racolarea celor care avind ceva pile prin Finante ,prin politie ,prin judecatorii, aveau afacerii cit de cit infloritoare. Acestia au beneficiat de fel de fel de licitatii publice din care sau obtinut profituri uriase.Si asa in 20 de ani sa ajuns la doua ROMANII – ana ce reprezinta polul bogatiei nerlimitate chiar de prost gust,si o alta al saraciei duse pina la extrem.Ce s-a intimplat acuma este o mica eroare de calcul dar nu-i nimic lucrurile se vor potoli lumea va uita ,politicienii isi vor relua afacerile de grup sau de familie si toti vom fi fericiti.Daca regret ceva in viata asta ,este ca nu voi ajunge sa vad noua generatie de politicieni cu un alt tip de abordare a viitorului acestei tari. Tineri ca Ponta sunt prizonierii vechii garzi,tipi ca Antonescu sunt prizonierii propriiilor lor idei invechite si nerealiste.Si atunci ne intrebam ce sanse avem ca in citiva ani sa avem o viata mai buna mai linistita.Nu suntem capabili nici sa copiem ce-au facut altii.Nu stim sa ne alegem capeteniile nu vedem mai departe de propria noastra curte suntem surzi si orbi la tot ce se prtrece in jurul nostru si pentru aceasta ne meritam pe deplin soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.