Elevii brladeni la nationala de astronomie si astrofizica

Toti elevii care au obtinut rezultate excelente la etapa judetean a olimpiadei de astronomie si astrofizic de la nceputul lunii martie si care vor reprezenta judetul la faza national sunt din zona Brlad. Este vorba despre opt elevi, respectiv sase seniori si doi juniori, toti pregtiti n cadrul Centrului de Excelent pentru Astronomie de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Sapte dintre ei provin de la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” Brlad si unul de la Scoala nr. 1 Zorleni. Printre ei se afl si Vlad Dumitru Mrgrint, medaliat cu argint la faza international a competitiei n 2009, fiind ultima lui sans la o nou medalie nainte s termine liceul.

Dup mai mult de o sptmn, n sfrsit, ieri, s-au fcut publice rezultatele la olimpiada desfsurat la Liceul Teoretic „M. Eminescu” Brlad pe data de 6 martie. Si asta deoarece, ntre timp, elevii clasati pe locurile 7,8 si 9, care aveau acelasi punctaj, au mai sustinut si o prob de baraj. La faza judetean au participat concurenti din scolile si liceele din Brlad, respectiv 65 de seniori (IX-XII) si 5 juniori (clasele VI-VIII). Multi dintre ei sunt membri ai Asociatiei Astronomice „Sirius” Brlad si s-au mai ntrecut n ale astronomiei si anul trecut. Conform metodologiei, doar primii opt clasati din judet s-au calificat pentru etapa national a olimpiadei. Sapte nvat la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” si unul la Scoala nr. 1 Zorleni. Astfel, la juniori, doar Tiberiu Micu si Eliza Melinte vor reprezenta judetul la competitia de la Suceava. La categoria seniorilor, Vlad- Dumitru Mrgrint, Emil-George Mocanu, Sebastian Patras, Cristian Paul Anghelut, Lucian Stan si Cristian Soitu se vor ntrece n ale astronomiei cu alte sute de elevi din tar. „Ne bucurm c Vlad Mrgrint a reusit s se claseze pe primul loc, f- cnd posibil participarea la faza national. Sperantele noastre se ndreapt acum spre obtinerea unui loc n lotul pentru olimpiada interna- tional, unde ne propunem s reusim un rezultat bun. Asta mai ales c este deja inclus n lotul national pentru olimpiada de fizic si c, fiind deja n clasa a XII-a, aceasta este ultima lui sans”, ne-a spus profesorul Ioan Adam, unul dintre coordonatorii olimpiadei din Brlad, si presedintele Asociatiei Astronomice „Sirius”. De mentionat c toti elevii sunt pregtiti la Centrul de Excelent pentru Astronomie de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” sub ndrumarea profesorilor Ioan Adam, Liviu Captarencu, Mirela Petrea si a nvttoarei Maria Giusc. Elevii care au trecut n etapa urmtoare vor trebui s fac fat cu brio att la proba teoretic si cea practic, ct si la proba observational, faz programat pentru vacanta de Paste, adic ntre 6-10 aprilie, la Suceava.

2 COMENTARII

  1. In articolul dv. s-au strecurat erori grave;ori v-a informat gresit d-l. profesor Adam, ori…..

    Elevii Stan Lucian, Patras Sebastian, Soitu Cristian, precum si prof. Mirela Petrea nu au nici o legatura cu Centrul Sirius. Ei fac parte din cercul de astronomie al Colegiului Natuonal Gh. Rosca Codreanu.Incepand din acest an, dupa cum se vede d-l Adam are concurenta. Colegiul isi va pregati singur copiii.D-l profesor Adam va trebui de acum sa-si pregateasca proprii elevi, nu sa ii ia gata pregatiti der profesorii de fizica de la Codreanu. Anii ce urmeaza vor demonstra acest lucru.

    Cu respect pentru cititorii dv. si pentru o informare orecta.
    silvia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.