Ana Maria Popovici, un talent n devenire

Se numeste Ana Maria Popovici si are 10 ani, pe care i v mplini pe 31 martie. La cinci ani a ales, la ndemnul educatoarei Lenuta Hncu, de la Grdinita nr. 9, a ales s mbrtiseze o carier muzical si se pare c nu a gresit. Viitorul n acest domeniu i surde foarte tinerei soliste.

Dup propunerea venit din partea educatoarei sale a fost dus de bunic, Aneta, la prof. Dnut Barzu, de la Palatul Copiilor Vaslui, pentru ca acesta s-si dea cu prerea. „Am hotrt s merg cu fetita la domnul Barzu. Acesta a considerat c are talent, ureche muzical si c poate urma o carier n muzic. M bucur c a fcut acest important pas n viata ei. Pot spune, fr s gresesc, c muzica este viata ei, ns nimic nu ar fi realizat fr ajutorul d-nei Carmen Trufia”, ne-a declarat bunica. Asadar, nu dup mult timp Ana a nceput s lucreze cu prof. Carmen Trufia. La acea vreme cadru didactic la Palatul Copiilor Vaslui, aceasta are doar cuvinte de laud la adresa fetei. „Am testat-o, miam dat seama de calittile si talentul pe care le are si am nceput s lucrez cu ea. Are un timbru vocal deosebit, un simt ritmic bine pus la punct si cu sigurant promite mult”, ne-a declarat Carmen Trufia.

A cucerit numeroase premii

Ana, care face parte din grupul „Bibliosong” condus de Carmen Trufia, a participat deja la cteva concursuri si festivaluri, de unde nu s-a ntors cu mna goal. Ea a obtinut premii I, II si III dar si diplome de excelent sau de merit. Prezentele acesteia s-au produs la Iasi, Brlad sau Vaslui. Fie c s-au numit „Ghiocelul de argint”, „Constelatia necunoscut”, Punti ctre viitor”, „Florile copilriei”, „Comoara Moldovei” sau „Datina”, Ana a cucerit frumoase premii. „M buucr c am obtinut aceste rezultate. Sper s nu m opresc aici”, ne spune fetita. Ea se poate luda si cu participri n emisiuni la posturile locale sau centrale de televiziune sau la actiuni multiple. A cntat n recitaluri cu ocazia unor actiuni gen saloane de carte sau concursuri interjudet ene pe diverse teme.

Este o elev foarte bun

Ana Popovici, elev n clasa a III-a a Scolii 3 „Constantin Parfene” Vaslui (nv. Tasia Axinte) este si o foarte bun elev. Ea nvat foarte bine, principalele obiecte de studiu fiind romna si matematica. De altfel, n ziua realiz rii acestui material fata s-a prezentat la concursul „Micul matematician”, ntrecere pentru elevii claselor II-IV desfsurat vineri, 26 februarie, n centrele Vaslui, Brlad, Husi si Negresti. Ea a obtinut o not mare: 9.50. De mentionat si faptul c iubeste literatura si c o compunere pe care a realizat-o a fost aleas pentru a fi tiprit n revista scolii. Mai mult, smbt, 27 februarie, a mers si la faza local a Olimpiadei de romn, rezultatele nefiind comunicate la ora realizrii acestui material. Polivalent, Ana studiaz si vioara, cu prof. Alina Guler. Are ca pasiuni pianul, ppusile, calculatorul si lecturile. „mi doresc s aib numai succese. Vreau s ajung la „Mamaia copiilor”, cel mai important festival de muzic pentru copii. Nu v mai dura mult si sigur v trece de obstacolul numit preselectie. Anul trecut a avut o not foarte mare, 9,67 si nu mult a lipsit s ajung n final. Ne pregtim n asa fel nct s reuseasc s cnte pe scena festivalului n marea final. De asemenea, vreau s multumesc celor care coordoneaz destinele grupului „Bibliosong”, grup pe care cu onoare l pregtesc. Dac nu eram sprijinit nu reuseam.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.