Consiliul Judetean a mpartit saracia

Ultima sedint a Consiliului Judetean Vaslui a adus si o nou rectificare a bugetului institutiilor publice si a activittilor finantate de Consiliul Judetean Vaslui. Putini fat de necesitti, banii existenti au fost alocatii, n cea mai mare parte, pentru plata ajutoarelor sociale, a hranei persoanelor institutionalizate, precum si a salariilor din institutiile subordonate, indiferent dac acestea fac parte din domeniul social, nvtmnt sau administrativ. Un numr de 14 comune au primit fonduri necesare pentru asigurarea cldurii n scoli, dar si pentru plata salariilor, n timp ce la Muzeul Judetean si la Biblioteca Judetean sa impus alocarea sumei necesare pentru achizitionarea si instalarea unei centrale termice.

Potrivit afirmatiilor directorului economic al institutiei, ec. Marian Nistor, si de aceast dat s-a tinut cont de priorittile care se impun pentru asigurarea functionrii institutiilor social-culturale si a serviciului public de evident a persoanelor. n sintez, rectificarea bugetului local al judetului cuprinde suplimentarea veniturilor cu suma de 2,432 milioane lei, subventii de la bugetul de statr pentru finantarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap. Consilierii au decis s acorde un ajutor de 1,23 milioane lei unui numr de 14 primrii aflate n situatii dificile. Cu banii alocati primriile trebuie s achizitionez combustibil pentru nc lzirea scolilor, s deconteze lucrri executate la drumurile publice si poduri sau s asigure plata salariilor personalului bugetar. La capitolul nvtmnt, dondurile au fost suplimentate cu 222.375 lei, din care 60.000 lei pentru hrana si gazele naturale ale copiilor din cadrul Centrului scolar pentru educatie incluziv Aurora, pentru asigurarea salariilor personalului de la Centrului scolar pentru educatie incluziv Negresti, pentru cheltuielile de personal de la Centrul judetean de resurse si asistent educational, precum si pentru asigurarea salariilor personalului de la Scoala de arte si meserii Sf. Ecaterina Husi. Din veniturile proprii au fost suplimentate fondurile necesare consolidrii Spitalului Judetean de Urgent Vaslui cu suma de 8.495 lei, dar si banii necesari pentru plata salariilor angajatilor de la Muzeul V.Prvan Brlad si Bibliorteca N.M. Sptarul Vaslui. Pentru achizitionarea hranei necesare persoanelor cazate n centrele aflate n subordinea Directiei Generale de asistent Social si Protect ie a Copilului (DGASPC) Vaslui a fost alocat suma de 3,32 milioane lei, iar pentru cea a btrnilor de la Cenhtrul medico-social din Bcesti a fost alocat suma de 74.880 lei. O sum substantial a fost alocat si la capitolul asigurri si asistent social, unde cele 3,4 milioane lei sunt necesare att pentru acoperirea salariilor, dar si pentru ajutoarele sociale acordate n numerar persoanelor cu probleme. Pentru c n aceastr toamn SC Termica a debransat de la sistemul de termoficare Muzeul Judetean Vaslui si Biblioteca Judetean, consilierii jude- teni au mai aprobat si suma de 470.050 lei pentru achizitionarea, montarea si instalarea unei centrale termice care s deserveasc cele dou institutii de cultur din municipiul resedint de judet. La fel ca si n ceilalti ani, veniturile acestui buget sunt sub nivelul care asigur desfsurarea optim a activittii acestor institutii publice din subordinea CJ Vaslui, situatie care impune ca fondurile pe care le avem la dispozitie s le utilizm cu cea mai mare eficient, astfel nct insuficienta acestora s fie resimtit ct mai putin si activittile din toate domeniile s se desfsoare ct mai normal cu putint, a spus Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean Vaslui.

2 COMENTARII

  1. Sa ne lase in pace Vasile Mihalachicare este un papagalist inrait care se lauda ca si cind toate-s bune si la locul lor.Bine ca si presa greseste ridicindu-i in slavi,ca doar au de cistigat nu?Mihalachi are o pregatire si o virsta la care ar trebui sa se duca sa dea mincare la pui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.