Profesorii brladeni, pro si contra notelor trecute n catalog

Netrecerea notelor n catalog ca msur de protest a mprtit cadrele didactice din Brlad n dou tabere: cele care sustin cauza colegilor din toat tara si refuz s pun notele n catalog si cele care, ca si la greva general din 5 octombrie, sunt mpotriv.

La o lun de la nceperea anului scolar 2009-2010, mii de elevi si liceeni din Brlad nc nu au note n catalog. Acest lucru nu nseamn c dasclii nu si-au fcut treaba la clas. Ci doar c, n semn de protest fat de Guvernul Boc si cele trei legi asumate, Alianta Bugetarilor a hotart ca profesorii s treac notele doar n cataloagele personale. Cu alte cuvinte, elevii si liceenii au fost ascultati, au dat lucrri de control si au fcut proiecte si referate, ns notele nu apar n rubricile speciale din cataloage. Adic nu la toate scolile din oras. Astfel, dac pn la sfrsitul semestrului cataloagele rmn tot goale, profesorii sper c guvernantii vor renunta la cele zece zile de concediu fortat si nepltit sau la reducerea cu 15,5% din salariu pn n decembrie. n aceast privint, toate cadrele didactice sunt de acord: nu vor s renunte la drepturile bnesti cuvenite si pentru care muncesc n conditiile cunoscute. „Din cte stiu de la liderul de sindicat din scoal, la noi se merge pe principiul solidarittii. Asa c nu se trec n catalog notele puse de profesori. Mai departe o s vedem, dar deocamdat suntem alturi de colegi”, ne-a spus profesorul Mariana Mamalauc, directorul adjunct al Scolii nr. 11 „George Tutoveanu” Brlad. Dar, dac unii strng din dinti si sunt alturi de semenii lor prin msurile de protest adoptate, altii se sustrag de la acestea. Este dreptul lor s si desfsoare n mod normal activitatea la clas, ns denot nesolidaritate atunci cnd sindicalistii lupt pentru a obtine ceva. Spre exemplu, un liceu din localitate care a desfsurat n mod normal ore n ziua de grev general de pe 5 octombrie este mpotriv si n aceast privint. „La noi sunt note puse n cataloage si se pun n continuare. Dac sindicatul va hotr c nu se mai trec notele ne vom supune. Este dreptul profesorilor si nu avem cum s le interzicem s-si manifeste optiunile. Dar deocamdat notele sunt trecute n cataloage”, ne-a declarat profesorul Jenic Durchi, directorul principal al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Brlad. Nu este exclus ca n urmtoarea perioad „taberele” s se schimbe si unele institutii de nvtmnt s si modifice optiunea. Cert este c pn la sfrsitul lunii sindicalistii vor participa la un referendum prin care se va decide dac de la data de 16 noiembrie se va declansa greva general n nvtmntul preuniversitar.

3 COMENTARII

  1. Din pacate notele au ramas singura „arma'”a profesorilor.Le-au taiat toate parghiile,si-au batut guvernantii joc de ei,au interzis orice pedeapsa asupra elevilor,asa incat cadrele didactice sunt penibile in fata plozilor(ca nu le pot spune elevi).Poti sa fii pregatit la cel mai inalte standarde,ca prostii tot te calca in picioare.Unde sunt grauntele si cojile de nuca pe care plangeau bunicii nostri?O sa avem o generatie de retardati.Dar astia se pare ca sunt buni:pun stampila pe buletinul de vot pentru 1 k de zahar.De ce ar proteja guvernantii clasa intelectualilor?RUSINE,d-lor care dormiti la carma tarii!

  2. Aceasta lupta intre profesori si cei care ne conduc creeaza fara un motiv major victime colaterale: elevii.Ei sunt viitorul tarii cei in care ne punem toata incredere ca ne vor scoate din acesta neputinta financiara si acest analfabetism al asa zisilor conducator care nu stiu sa lege 2 cuvinte in limba romana dar in engleza gen Vanghelie sau Emil Boc.Tot acest scandal care se produce in fiecare an duce la diminuarea credibilitatii profesorilor in fata elevilor si se ajunge ca rezultatele elevilor care acum cativa ani erau pe plan european chiar si mondial recunoscute sa fie in prezent pe drumul disparitiei…Cine e de acuzat….profesorii vor spune statul….statul va spune profesorii….dar vinovatii sunt cei care au pornit aceasta situatie si cei care o continua….

  3. Directorii de la Scoala nr. 11 George Tutoveanu, sa se ocupe de afacerea
    cu uniforme scolare, de la care sa obtina cat mai multa spaga, si inspectoratul nu ia nici o atitudine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.