Imunizarea animalelor din gospodarii continua

Pe lng pisicile si cinii care sunt vaccinati contra rabiei, n aceast perioad, psrile din gospodrii sunt imunizate mpotriva pseudo-pestei aviare iar porcii, mpotriva pestei porcine. Actiunea este coordonat de medicii veterinari din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui si se va desfsura cel putin pn la sfrsitul lunii noiembrie.

Actiunile de vaccinare fac parte din ample campanii organizate anual n toat tara si care urmresc reducerea riscului de mbolnvire a populatiei consumatoare de carne de pasre sau de porc ce provin din mediul rural. Ambele sunt obligatorii si toti proprietarii trebuie s se supun, mai ales c risc nu numai sntatea animalelor de curte ci si pe cea a lor si a membrilor familiei, prin consumul de carne. Totusi, numai cheltuielile cu vaccinarea la porcine sunt suportate de stat. n cazul celei care vizeaz zburtoarele, att manopera ct si vaccinul sunt pltite de proprietari. Vaccinrile sunt realizate att de veterinarii de liber practic din teritoriu ct si cei de la circumscriptiile sanitar-veterinare din mediul urban si rural. Astfel, proprietarii sunt sftuiti s permit accesul veterinarilor n gospodrii pentru a le vaccina ortniile sau porcinele. Sftuim oamenii s fie ntelegtori si s le deschid usa medicilor veterinari pentru a imuniza psrile sau porcinele si, n acelasi timp, s respecte orice actiune de prevenire a mbolnvirilor. De asemenea, venim cu rugmintea ca proprietarii de psri s efectueze vaccinarea chiar dac se plteste att serul ct si manopera. Recomandm acest lucru, mai ales avnd n vedere scderea temperaturii din ultimul timp, care poate duce la mbolnviri, ne-a spus medicul veterinar Decebal Sraru, directorul general al DSVSA Vaslui. Conducerea DSVSA Vaslui insist ca att proprietarii de animale ct si veterinarii s prezinte seriozitate visa-vis de campania de vaccinare, pentru a se putea desfsura fr probleme. Asta mai ales c, n ceea ce priveste vaccinarea contra pestei porcine, actiunea a demarat la nceputul lunii octombrie pentru ca serurile s aib timp s actioneze nainte de tierea porcilor pentru Crciun.

3 COMENTARII

  1. Discriminareeee! Cum vine asta ? Vaccinul la porci nu trebuie platit, e gratis… De ce ? Pt. ca sunt ei ( cei de la DSVSA Vaslui) porci. De ce pasarile trebuie vaccinate contra cost ? Pt. ca fiecare „propretar” da pasari are cel putin 10 si daca facem o socoteala la care mai tragem si linie la final…frate, sunt de-a bani incasati de te doare mintea. Ioti porcii undi stateau… Ia, banu jos la de la porc si lasati zburatoarele in pace. 1 leu daca pui la vaccinul care-l face la pasare, un om daca are 20 de pasari iaca, asa se strang 20 de lei de la o singura persoana si apoi, la cati au pasari…sa tot dai bani… Huoooo. E criza…mok!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.