La farmacie, pe datorie

n ciuda faptului c a trecut o sptmn de cnd Casa Judetean de Asigurri de Sntate (CJAS) Vaslui a anuntat c fondurile pentru medicamente compensate si gratuite si pentru medicamente pentru bolnavii cronici prinsi n programele nationale au fost epuizate, farmaciile continu s distribuie aceste medicamente. Conducerea CJAS Vaslui spune c majoritatea farmaciilor au nteles situatia critic prin care trece Casa si accept s elibereze n continuare medicamentele, chiar dac decontrile vor veni mai trziu. „Pentru acest lun, fondurile pentru medicamentele gratuite si compensate sunt minime, iar pentru bolile cronice, s-au epuizat. Noi am vorbit cu farmacistii si le-am explicat c toate retetele pe care le vor elibera vor fi decontate imediat ce vom primi suplimentri de fonduri. Din datele pe care le avem, la acest or, n toate aceste institutii se onoreaz retetele”, a declarat Dorel Dniciuc, presedintele CJAS Vaslui. Situatia este mai bun n ce priveste finantarea spitalelor si a medicilor de familie, unde sunt asigurate asigurate fondurile necesare pn n luna octombrie.

3 COMENTARII

  1. farmacia ,nu-i magazinul de cartier sa cumperi pe datorie! Sa se termine odata cu retetele astea !Doar spitalele sa elibereze pentru diabet , oncologie si alte boli grave.In rest terminati cu aceste retete , care sunt afaceri grase pentru unele farmacii !

  2. Comentariul a ajuns la tinta. Adevarul va supara. Doamna Zarnescu, adevarul jurnalist este mai presus de interesele politice, dorind ca adevarul sa iasa la iveala. Continuati-va reportajele din birourile directorilor alaturi de o cafea. Nu aveti ce cauta in meseria asta.

  3. D-nei Zarnescu.am citit cu interes articolele legate de farmacii ! de ce nu l-ati intrebat pe presedintele cjas vaslui cind vor deconta banii restanti din luna APRILIE , catre farmacii ?ati fost in farmacii ,nu numai in cele cu ,,traditie „,ati auzit din teren care este realitarea ?:nu -i nevoie sa fii in domeniu farmaceutic ca sa stii adevarul ,pe care multi farmacisti poate n-au curajul sa-l rosteasca !contractul cadru le promite farmaciilor decontarea retetelor la 60 zile !la raportarea lunii iulie farmaciile au aflat cu stupoare ca nu li se primesc borderourile si retetele pe diabet , in conditiile in care li s-a promis (vezi pe site-ul cjas} primirea acestora si decontarea lor in momentul suplimentari bugetare ! care discutie cu farmacistii ? din surse sigure si verificabile, va spun ca pentru luna august li s-a comunicat verbal ”15000 lei de farmacie doar retete gratuite si compensate fara programe ,iar banii cind vor fi „…daca d-voastra a-ti avea o farmacie ,ce-ati face ,in conditiile in care a-ti astepta 3-4 luni bani de la cjas?

    de ce pentru medicina de familie ,laboratoare si spitale sunt bani lunar ?credeti ca medicii de familie merita plata per capita ?am indosariat majoritatea articolelor d-voastra ,nu pentru ca imi plac.aveti o predilectie pentru titlurile pompoase si atat !adevaratul jurnalist merge incognito in teren si vede realitatea nu face reportaje in birourile directorilor !poate am sa va trimit la redactie adevarate articole cu adevarat incendiare .intrebarea e ?aveti curajul sa le publicati ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.