Prea multi bani cheltuiti degeaba

Desi a fost ntoars pe toate fetele si se caut solutii, problema pacientilor care se adreseaz pentru afectiuni minore serviciilor de urgent din cadrul Spitalului Municipal de Urgent Elena Beldiman Brlad pare s se agraveze. Din ce n ce mai multi oameni abuzeaz de numrul 112, pentru a fi transportati la spital. Odat ajunsi acolo, sunt cheltuiti foarte multi bani pentru investigatiile care, n final, demonstreaz c nu se justific. Aceast situatie pare din ce n ce mai des la ea acas att cnd vine vorba despre persoanele care ajung la Compartimentul de Primire Urgent, si ct si la celelalte linii de gard din cadrul spitalului brldean. Chiar dac, bolnavii ajunsi aici sunt examinati si tratati si abia la final sunt ntrebati cum se numesc, de foarte multe ori, se dovedes te c sunt neasigurati. Acesta nu este ns un motiv pentru care nu ar trebui s beneficieze de asistent medical. Totusi, n multe cazuri, se ajunge la extreme n ceea ce priveste costurile suportate de spital si atentia cu care sunt coplesiti de medici. Este si cazul unui brbat de 60 de ani care, vineri seara, a fost adus la spital ntr-o stare avansat de ebrietate si avnd cteva zgrieturi si vnti. Medicii care l-au examinat au decis s fie internat pe sectia ORL. n cursul grzii de vineri, mi s-a trimis spre internare la ORL un pacient de sex masculin, de profesie boschetar. Era n stare avansat de ebrietate, czuse si avea escoriatii si echimoze, ns n nici un caz nu-i puneau viata n pericol si nu necesitau dect o dezinfectie local si un cocktail de trezire, n cel mai fericit caz, pe o linie venoas, si apoi trimis acas. ns, a fost trimis spre internare de medicul de gard la serviciul de urgent, i s-au fcut radiografii craniene, fat profil, de piramid nazal, toracice, care au iesi normale. Ulterior, i s-a fcut si o ecografie, pentru c respectivul om se plngea de dureri de burt. Ecografia s-a dovedit a fi fr probleme, ns toate aceste investigatii cost. Dac acel medic ar fi avut competent profesional, ar fi fost sigur c n-are cum s greseasc si, n cel mai nefericit caz, ar fi putut s-l temporizeze aici timp de sase ore, a declarat dr. Ctlin Anghelut (foto), purttorul de cuvnt al spitalului. Acesta a adugat c, ntruct ziua de spitalizare cost cam 300 de lei, iar brbatul n cauz a fost tinut pn luni dimineat, unitatea a cheltuit n jur de 1.000 de lei doar pentru c medicul care a decis internarea nu ar fi fost sigur de diagnostic si a dispus realizarea multor investigatii. Conform lui Anghelut, n zilele ct a rmas internat, pacientul nu a necesitat prea mult medicatie, ci doar cteva analgezice si materiale sanitare, printre care si pansamente cu neopleol, pe care ns si le-a scos pentru c l deranjau. Acesta este doar unul din sutele de cazuri n care sume importante sunt cheltuite pentru a trezi din betie persoane nesigurate care s-au distrat prea mult. Pe de alt parte, dac nu sunt examinate si nu li se acord atentia cuvenit, cei trasi la rspundere sunt tot medicii de la serviciile de urgent.

6 COMENTARII

  1. DOMNULE ANGHELUTA, RENUNTA A MAI FI PURTATOR DE VORBE, RENUNTA LA SERVICIU,
    ESTI IN PRAG DE PENSIE, NU IESI
    IESI DOMLE LA PENSIE SI MAI LASA-NE
    PUTI
    NU VEZI CA PUTI??????????????????????????

  2. de ce nu se fac oare spitale pentru saraci in tara asta?ar trebui sa fim tratati diferentiat in functie de asigurare.la nivelul zonei noastre majoritatea celor care sunt adusi cu salvarea sunt asa-zisi „nemernici”,pentru ca astia au si tupeu si solicita ambulanta pentru toate nimicurile.daca nu se raspunde solicitarii atunci imediat se intocmeste un articol cum ca cei din sanatate nu-si fac treaba.multumesc pentru articolul de fata!cetatenii ar trebui sa stie ca au si obligatii morale ,obligatii care tin de educatie ,de bun simt ….si nu doar drepturi.respectul se castiga nu se impune.se pare ca romanii nu stiu sa-si respecte propria persoana de restul ce sa mai vorbim.

  3. Nemernici sau nu,toti suntem oameni si nu trebuie condamnata conduita medicului care a decis investigatii suplimentare,caci daca se intampla sa dea ortu respectivul betivan,atunci medicul respectiv raspundea ca nu s-a intervenit corespunzator si imediat devenea subiect de presa.

    Daca nu se intervine e de rau,daca se intervine ,iar e de rau caci costa….ce mai ramane de inteles?
    Exista cale de mijloc?

  4. injurati degeaba de data asta. are dreptate cu toti betivii care vin si consuma dar nu contribuie cu nimic. antecomentatorii mei, ce ati spune daca ati avea intr-adevar nevoie se tratament si nu ati mai incapea de acesti nemernici?

  5. Mare doctor Angheluta asta. Cu alte cuvinte pacientii ar trebui lasati sa astepte pana nu mai pot. Domnule doctor iti atrag atentia ca nu cunosti obligatiile si indatoririle medicului de la urgente. Informeazate si apoi dati cu parerea. Investigatiile facute in urgente sunt decontate de casa si nu de spital. Astfel de declaratii facute de purtaturul de cuvant al unui spital care se vrea de urgente ar trebui sa ridice mari semne de intrebare. Probabil acel doctor de la urgente ti-a srticat somnul internandu-ti un oaciet noaptea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.