Autoritatea National Sanitar-Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recomand cettenilor s cumpere produse alimentare numai din spatii sau unitti autorizate din punct de vedere sanitarveterinar. n perioada premergtoare srbtorilor Pascale, inspectorii DSVSA Vaslui vor verifica modul n care sunt respectate conditiile pentru siguranta alimentelor din toate pietele agro-alimentare, unittile de tiere, procesare, depozitare, transport, comercializare si de alimentatie public din judet. Referitor la conditiile pentru comercializarea mieilor, a crnii provenite de la acestia si a altor produse de origine animal sau non-animal, vor fi admise pentru sacrificare, n vederea consumului public, numai animalele sntoase, pentru care exist certificat de sntate vizat de ctre medicul veterinar. Comercializarea mieilor va fi permis n pietele agroalimentare sau alte locuri amenajate si autorizate, numai dac sunt nsotiti de documentele oficiale prevzute de legislatia veterinar. Valorificarea oulor ctre productorii particulari se va face n unitti supuse controlului sanitar-veterinar, numai dup examinarea de ctre personalul specializat. Produsele din lapte pot fi valorificate de ctre productorii agricoli si cresctorii de animale, n spatii autorizate sanitar-veterinar n urm toarele conditii: produsele s fie obtinute n conditiile respectrii normelor de sn- tate si igien; productorul s detin document de nregistrare sanitar-veterinar pentru vnzare direct sau vnzare cu amnuntul, certificat de produc tor eliberat de primria din localitate vizat de asociatia profesional sau medicul veterinar zonal, fisa de sntate a animalelor vizat de medicul veterinar, si carnet de sntate a productorului cu viza medicului uman; s respecte condit iile de igien privind transportul, depozitarea si comercializarea acestor produse. Comercializarea brnzeturilor ctre consumatori trebuie s se fac n ambalaje de unic folosint (pungi din plastic sau hrtie cerat de uz alimentar). Alte produse alimentare traditionale: cozonaci, prjituri, produse de panificatie, legume de sezon, etc. se pot comercializa n spatii amenajate si autorizate, sub controlul personalului de specialitate.