Senatorul PSD Doina Silistru si pastreaza functia publica

Membrii Comisiei juridice a Senatului au avizat, marti, solicitrile a 17 senatori cu privire la cumulul de functii Printre acestia se afl si senatorul PSD de Vaslui Doina Silistru, care si pstreaz functia de cercettor stiintific principal la Statiunea de Cercetare pentru Cultura Pajistilor din Vaslui. Membrii Comisiei juridice a Senatului au avizat, marti, solicitrile a 17 senatori cu privire la cumulul de functii, printre acestia numrndu-se Mircea Diaconu, care va rmne director al Teatrului Nottara din Bucuresti, si Dan Voiculescu, care poate preda n continuare la ASE Bucuresti. Comisia juridic a constatat c nu exist incompatibilitate ntre calitatea de senator a lui Mircea Diaconu si functia de director al Teatrului Nottara. n aceeasi situatie s-au aflat si sesizrile altor 16 senatori, printre care doi avocati, patru medici si sapte cadre universitare. Astfel, Paul Ichim poate rmne si sef de sectie la Spitalul Clinic de Urgent Sf. Apostol Andrei din Galati, Liviu Titus Pasca si Liviu Cmpanu vor acorda si consultatii medicale, iar Tudor Udristoiu va fi si profesor universitar, secretar stiintific la Universitatea de Medicin si Farmacie din Cluj si sef de sectie la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Totodat, senatorii juristi au stabilit c nu exist incompatibilitate ntre calitatea de senator si cea de avocat, n aceast categorie regsindu-se Gyorgy Frunda si Andrei Flaviu Mircea, nici ntre cea de senator si cea de profesor universitar, situatie n care se regsesc Dan Voiculescu, Gheorghe David, Serban Valeca si Ioan Mang. Membrii Comisiei juridice au mai constatat c nu exist incompatibilitti n cazul senatorilor Viorel Badea (vicepresedinte CCI Bucuresti), Doina Silistru (cercettor stiintific principal la Statiunea de Cercetare pentru Cultura Pajistilor Vaslui), Iulian Urban (consilier juridic la Agentia de Colectare Debite Urban si Asociatii) si Radu Feldman Alexandru (angajat al Camerei de Comert si Industrie a Romniei). Cei 17 senatori depuseser la Biroul Permanent al Senatului sesizri pentru a se constata dac exist incompatibilitate n cazul cumulului de functii. Potrivit Regulamentului Senatului, calitatea de senator este incompatibil cu exercitarea oricrei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului. Regulamentul mai prevede c senatorii pot exercita functii sau activitti n domeniul didactic, al cercetrii stiintifice si al creatiei literar-artistice, precum si n alte domenii prevzute de lege.

5 COMENTARII

 1. Daca sunteti femeie,sunt sigur ca stiti ceva ce barbatii nu stiu-nu admit.Anumea,ca toate femeile fac mult mai multe, fata de semenii lor cu pantaloni.Femeile tac,rabda,persevereaza si fac.Barbatii se lauda ca fac,sunt mari scule pe bascule-adica niste intretinuti,un rau necesar.In final doresc sa spun,ca Doamna din articol,oricind a facut si va face mult mai mult decit orice barbat.Aveti un exemplu cu care sa ma contraziceti?Va rog?De ce barbatii au drepturi,iar femeile numai obligatii?

 2. Cind mai are d-na senator timp sa faca cercetare?! Ce rezultate ies din cercetarile efectuate in Bucuresti sau pe drum intre Vaslui si Bucuresti si retur ?!.Sa ne comunice d-na senator aceste rezultate.

 3. Vasile draga,esti in eroare sau nu stimezi femeile.Creg ca te-a suparat careva,dar aicea,crede-ma pe cuvant,nu este cazul?Apropo-o cunosti pe Doamna,ai stat de vorba cu ea?Ei afla de la mine,este o femeie si jumatate.Nu putem sa improscam cu noroi orice.Hai,cere-ti scuze,ca te iert!Daca nu,dute-n baie,uitate in oglinda si dati doua la bot!Altfel sa nu faci ca vin eu si va fi nasol moment!Hai PA si Pu la revedere!

 4. In Regulamentul Senatului din 1867 , din Tarile Romane, la cap.XIII art.109 :
  Orice membru al senatului care lipseste 12 sedinte publice de-a rindul fara a-si justifica absenta se considera DEMISIONAT.
  art.110 La sfirsitul fiecarei luni , biroul permanent publica in Monitorul Oficial ,abestele senatorilor cu motivele ce le-au nevoit a absenta. Senatorii pierd dreptul diurnei pe tot timpul cit nu asista la sedinte ,fara a motiva lipsa lor.
  Cumulul atributiilor profesionale nu este constitutional , deoarece acesti mincinosi , daca nu mai sunt votati solicita ajutor de somaj de la parlament, adica de la bugetul secatuit de incompetenta lor. Cind fugi dupa doi iepuri nu prinzi niciunul. Or vrea sa faca politica , ori isi vede de atributiunile sale profesionale la Pajisti. In caz contrar , se ocupa cu votarea la numar a ordonantelor fara nici macar a le citi deoarece nu are timp din cauza multiplelor sarcini si la fostul loc de munca.

 5. Vasluiul are doua Doamne politiciene,de mare valoare.Una dintre acestea este Doina Silistru,care ne reprezinta in Senatul Romaniei,iar cealalta este Gabriela Cretu,deputat in Parlamentul european.
  Succes Doamnelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.