Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui va avea un nou director general!

0
797

Cel târziu din iunie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui va avea un președinte – director general nou. Postul, ocupat în prezent de liberalul Marius Arcăleanu, a fost deja scos la concurs.

Din data de 6 aprilie, funcția de președinte – director general din cadrul CJAS Vaslui este vacantă, urmând ca, în perioada aprilie – mai, să se organizeze concurs pentru ocuparea ei. Primul pas a fost deja făcut: conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat pe site-ul propriu și pe portalul http://posturi.gov.ro, unde sunt publicate posturile vacante din administrația publică din România, anunțul concursului respectiv, fiind vacantate fotoliile de conducere din toate județele.

Concursul a fost deja programat pe data de 6 mai, începând cu ora 10.00, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București, urmând ca data și ora interviului să fie comunicate ulterior, la sediul CNAS din București, Calea Călărașilor nr. 248, bl. S19, sectorul 3. Aspiranții la această funcție își pot depune dosarele de înscriere până cel târziu pe 20 aprilie, ora 17.00.

Pentru a avea șanse, candidații trebuie să aibă pregătirea profesională și experiența necesară executării operațiunilor specifice postului: pregătire de bază – studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă; pregătire complementară / managerială în domeniul de activitate al candidatului sau în sistemul de sănătate: cursuri de perfecționare / specializări / competențe / master / doctorat (dovedite prin acte).

De asemenea, trebuie să aibă o vechime în specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea funcției de minimum 7 ani; să fi desfășurat activitate în funcții de conducere cel puțin 2 ani; să prezinte o recomandare de la ultimul loc de muncă; să nu fi suferit condamnări penale definitive pentru fapte care i-ar face incompatibili cu funcția (dovada făcându-se prin cazier judiciar și declarație notarială că nu a suferit condamnări penale, indiferent dacă acestea au. fost amnistiate sau grațiate). Totodată, cei interesați trebuie să nu fi fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul fiscal – dovada prin cazier fiscal.

De menționat că, în prezent, funcția de președinte – director general al CJAS Vaslui este deținută de economistul Marius Arcăleanu.

„Pentru ca reglementările stabilite la nivel național să producă efectele scontate pe întreg teritoriul țării, este nevoie de un management performant la nivelul tuturor caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. Gestionarea eficientă a fondurilor repartizate și aplicarea corectă și unitară a măsurilor reglementate la nivel național sunt principalele modalități prin care putem  asigura un acces mai bun al pacienților la serviciile de care aceștia au nevoie în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Sper că acest concurs va atrage candidaturi puternice la toate casele de asigurări de sănătate”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Potrivit acestuia, rezultatele finale ale concursului vor fi afișate până la data de 19 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.