Covid 19 a pătruns și în Inspectoratul Școlar!

0
892

Trei angajați ai Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, între care un inspector din Bârlad și unul din Vaslui, au fost confirmați pozitiv cu SARS Cov 2. Conducerea instituției a luat măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului, respectiv dezinfecția și aerisirea tuturor spațiilor, precum și telemunca, prin rotație, a cadrelor.

„La finalul săptămânii trecute, încă înainte de a afla de colegii noștri ale căror teste SARS Cov 2 au ieșit pozitive, am propus o serie de măsuri tocmai în vederea limitării unei posibile infecții cu acest virus, între care și măsura ca inspectorii și ceilalți angajați să lucreze on-line, prin rotație, urmând ca în fiecare birou să rămână maxim un angajat, care să preia problemele curente. Aceste măsuri au fost aprobate în cadrul ședinței de luni a Consiliului de Administrație a ISJ Vaslui. Ulterior, au sosit rezultatele testelor celor 3 colegi ai noștri, și imediat au fost luate măsuri de dezinfecție și de aerisire a tuturor spațiilor din sediul instituției. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a procedat la efectuarea anchetelor epidemiologice și, din câte se pare, conform datelor obținute până acum nu este vorba de un focar de infecție, ci de cazuri separate… În aceste condiții, vom continua să ne desfășurăm activitatea cât se poate de normal, inclusiv prin telemuncă, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară necesare”, a declarat prof. Loredana Roman, inspectorul școlar general al județului Vaslui.

Între timp, ceilalți angajați ai ISJ Vaslui așteaptă rezultatele testărilor, dat fiind că între cei infectați se pare că se numără un inspector școlar din Bârlad, dar și secretara inspectorului general, care a intrat practic în contact cu majoritatea angajaților. Din fericire, persoanele infectate cu Covid 19 din cadrul ISJ se pare că prezintă forme ușoare ale bolii, fiind în prezent izolate la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.