„Despre gusturi și pofte. Paradoxurile gustului”

• Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui invită prietenii activităților culturale la o nouă conferință captivantă din cadrul seriei lunare „După-amiezi culturale la Vaslui”, coordonată de prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Evenimentul va avea loc luni, 24 februarie 2020, începând cu ora 14.00. Cel care va conferenția este prof. univ. dr. Petru Bejan, de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a aceleiași universități ieșene, care a pregătit prelegerea „Despre gusturi și pofte. Paradoxurile gustului”.

Invitatul acestei luni este filosof, eseis, critic de artă, autor al volumelor Istoria semnului în patristică și scolastică (1999), Critica filosofiei pure (2000), Hermeneutica prejudecăților (2004), Amurgul frumosului (2012), Lumea artei. Târcoale critico-hermeneutice (2012), Spectrele criticii (2014), Estetica în cotidian. Itinerariu frivol (2014), El ocaso de lo bello (trad. spaniolă), Niram Art, Madrid, 2015, cât și al numeroase studii, eseuri, cronici de artă și interviuri în reviste de specialitate din presa culturală ieșeană și cea națională.

„Reputatul profesor și critic de artă Petru Bejan vine, spre încântarea noastră, pentru a doua oară la Vaslui. Acum doi ani, printr-un <<Dialog despre frumos>>, dumnealui a făcut o interesantă incursiune în timp prezentându-ne frumosul în concepția lui Platon, Plotin, Aristotel, ajungând până în prezent, când ceea ce este interesant substituie frumosul de altădată… Așteptăm cu nerăbdare și conferința din luna februarie pentru un itinerariu în paradoxurile gustului. Ca de fiecare dată, îi invităm pe vasluieni să ne treacă pragul asigurându-i, totodată, de petrecerea unei ore într-un mod extrem de plăcut și educativ”, a spus Voicu Gelu Bichineț, directorul instituției organizatoare.

• Alina Tanasă, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.