Jaful din pădurile vasluiene continuă: 20 de hoți prinși de jandarmi în februarie, prejudicii de 3.200 de lei

Furturile de lemne din pădurile vasluiene continuă, în ciuda înăspririi legislației. În această lună jandarmii au sanacționat 20 de persoane care transportau lemne fără documente legale.

În această lună, jandarmii vasluieni, în timpul misiunilor lor specifice, au depistat 9 persoane care transportau material lemnos fără a deține documente legale de însoțire sau proveniență. În aceeași perioadă, jandarmii au surprins alte 11 persoane în timp ce tăiau material lemnos din afara fondului forestier național.

Toate cele 20 de persoane au fost sancționate contravențional, în total cu 30.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de peste 3.200 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie reprezentanților Ocoalelor Silvice.

„Faptele au fost constate pe timpul acțiunilor specifice organizate pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, dar și pe timpul misiunilor cotidiene în municipiul Bârlad și pe raza de competență a Ocoalelor Silvice Bârlad și Epureni”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, care a dat asigurări că astfel de acțiuni și controale se vor desfășura și în perioada următoare în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care încalcă legislația.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.