Fostul Phoenix Mani Neumann, „cel mai sălbatic violonist al Germaniei”, concertează la Vaslui pe 8 octombrie cu grupul Farfarello

Pe 8 octombrie, vasluienii îl pot vedea și asculta pe Mani Neumann, fost membru al legendarei trupe Phoenix, la Old Bridge Pub. Mani Neumann, numit de presa vestică „cel mai sălbatic violonist al Germaniei”, revine în țară alături de Ulli Brand și Urs Fuchs, cei trei membri ai grupului Farfarello, pentru a prezenta albumul Krönung, în cadrul turneului Momentum.

Noul album este un periplu prin influențele folclorului european, cu opriri și în cel românesc, într-un stil imposibil de definit, clasic, rock și folk. „Am fost întrebat de multe ori în ce gen muzical ne încadrăm sau care este mesajul nostru, pentru că oamenii din România ne descoperă acum. Termenul are o dublă semnificație. În primul rând, eu cred că arta nu este o succesiune de note, de litere sau de culori, ci o stare – asta dacă vorbim despre sinceritate și autenticitate, bineînțeles. Dacă este sinceră, reală, muzica are ceva din infinit, din increat, din atemporal – este sinonimă cu „oricând”. În același timp, are ceva din „Aici și acum”. Expresia ei, interpretarea, este în acest moment, aici și acum. Contează starea pe care o dăm mai departe acum, momentul în care ne găsim pentru această expresie, pentru acest schimb de energie. Deci, este punctuală”, a explicat Mani Neuman.

Biletele pot fi achiziționate local, dar și pe iabilet.ro și în rețeaua iabilet.

Grupul Farfarello a schimbat prefixul în mijlocul pandemiei, 40 de ani de la înființare, motiv pentru care nu au reușit să o sărbătorească… Contextul a dat naștere albumului Krönung și filmului biografic Glücksuche im Lockdown – Auf den Spuren Leopardi‘s (Căutând norocul în lockdown – pe urmele lui Leopardi), a cărui premieră a avut loc în cinematografele din Germania în martie.

După 40 de ani de activitate, stilul inconfundabil și energia debordantă a membrilor formației au făcut ca sălile de concert să fie sold-out. Concertele din România vor debuta cu noile compoziții din albumul aniversar, prezentat în premieră pe scenele din Moldova.

„De ce Krönung? Acest nume înseamnă că cineva îți așază o coroană pe cap, te încoronează. Înseamnă că primești o recunoaștere pe care o meriți… Noi am făcut asta pentru noi înșine. Ne-am oferit asta, după 40 de ani de carieră” – definește Mani Neumann acest material discografic.

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică.

Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

Mani Neumann a fost component al formației românești Phoenix între anii 1979-1981 și 1988-2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.