Baschetbalistul Matei Chelmu, primul vasluian convocat la naționala de juniori

Staff-ul tehnic al Federației Române de Baschet l-a chemat la naționala de juniori a României pe unul dintre componenții echipei CSM Vaslui. Este vorba despre jucătorul Matei Chelmu. Alături de ceilalți sportivi selecționați din țară, acesta a participat, în week-end (29 septembrie – 1 octombrie), la o selecție națională pentru baschetbaliștii din generația 2008 desfășurată la Gheorgheni, județul Harghita. Trialul a avut drept scop selectarea jucătorilor ce vor face parte din lotul național masculin U16.

„În aceste zile, la Gheorgheni, Matei Chelmu, de la CSM Vaslui, participă la un trial în vederea formării lotului României U16 la baschet masculin, care va participa anul viitor la FIBA U16 European Championship, Division B. Matei Chelmu devine primul baschetbalist vasluian convocat la un lot național. El a fost inițiat în tainele acestui sport de profesoara Ana Maria Archip, la clubul Activ Vaslui, practicând baschetul de la vârsta de 7 ani. La CSM Vaslui este pregătit de profesorul Alexandru Sîrbu”, au anunțat oficialii CSM Vaslui.

Această sesiune de selecție primară a cuprins un număr de patru antrenamente, care au fost supravegheate de o comisie de selecție. Selectarea componenților lotului de 16 sportivi se va face în urma mai multor stagii de pregătire ce se vor desfășura de-a lungul sezonului competițional 2023-2024, urmând ca la competiția europeană din 2024 să fie prezenți 12 jucători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.