Elevă a Şcolii de canto „Soul Music Art” Bârlad, câștigătoare a Concursului Național de Muzică Ușoară pentru Copii

Alexandra Ioana Damian, de 16 ani, din Tecuci, elevă a Şcolii de canto „Soul Music Art” Bârlad, a câștigat Marele Premiu al Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării” desfășurat la Brăila, la care s-au înscris 125 de copii din întreaga țară.

La cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii de la Brăila s-au înscris 125 candidaţi din toată ţara. După preselecţii în competiţie au rămas 66 de concurenți din Alba-Iulia, Bacău, Bălţi (Republica Moldova), Bârlad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cernavodă, Cluj-Napoca, Craiova, Focşani, Galaţi, Moreni, Slobozia, Tecuci, Vaslui.
Marele Premiu şi Trofeul Concursului au fost câştigate de Alexandra Ioana Damian, 16 ani, din Tecuci, elevă a Şcolii de canto „Soul Music Art” din municipiul Bârlad.

Competiţia a fost deschisă concurenţilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani, neîmpliniţi în ziua concursului, pe următoarele patru categorii de vârstă: 7 – 9 ani, 10 – 12 ani, 13 – 15 ani şi 16 – 18 ani.

Juriul a fost compus din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti şi profesori de specialitate, precum Adrian Ordean (compozitor, interpret), ca președinte; Dragoş Gheorghiu (profesor de canto, director al unei şcoli de specialitate), Alexandra Crăescu (solist vocal), Ana-Maria Baciu şi Gabriela Vizuroiu (expertă canto muzică uşoară).

Rezultatele concursului, precum şi fotografii ale tuturor concurenţilor şi invitatelor din recitaluri se regăsesc pe www.vespasianlungu.ro.
Concursul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării” a fost organizat de Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Brăila. „Evenimentul se doreşte a fi o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente, precum şi de readucere în atenţia consumatorului de artă, chiar şi în mediul virtual, a celor mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională”, spun organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.