Consolidarea și modernizarea „Școlii Profesionale”, executate de o asociere formată din șase firme

Cel târziu în martie, vor fi demarate lucrările prevăzute în proiectul privind consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale din Bârlad, finanțat cu fonduri UE. Până atunci însă, la finele săptămânii trecute, reprezentanții Primăriei Bârlad și cei ai câștigătorului licitației, în speță Asocierea Madbeton (ofertant leader) – Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL (ofertant) – Fire Stopping Engineering (subcontractant) – Magnum Therm (subcontractant) – Building Technology Group R (subcontractant) – SC MIC DAS SRL (subcontractant), au semnat contractul de execuție.

Zilele trecute, licitația privind obiectivul de investiții „Consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale din strada Republicii nr. 318 (fostă nr. 392) din cadrul Colegiului Tehnic «Alexandru Ioan Cuza» Bârlad” a fost adjudecată. Acesta vizează corpul B al Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, ce urmează să intre într-un amplu proces de consolidare. Câștigătoare a fost declarată Asocierea Madbeton (ofertant leader) – Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL (ofertant) – Fire Stopping Engineering (subcontractant) – Magnum Therm (subcontractant) – Building Technology Group R (subcontractant) – SC MIC DAS SRL (subcontractant).

Contractul de execuție a lucrărilor, ce trebuie realizate în decurs de 18 luni, a fost semnat pe 11 februarie și are o valoare de circa 21 milioane de lei cu TVA. Finanțarea va fi făcută în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10, Prioritatea de investiții 10.1 / Obiectivul Specific 10.2 „Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții”. Potrivit reprezentanților primăriei, în cel mult o lună, va fi demarată execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Ce prevede investiția?

Așa cum au aprobat consilierii locali încă din martie 2018, principalele lucrări prevăzute a fi executate în cadrul proiectului sunt: anveloparea termică a pereților exteriori; înlocuirea tâmplăriei exterioare; repararea acoperișului și a sarpantei; realizarea unei scări exterioare; înlocuirea pardoselilor (cu parchet stratificat – cancelarie, birouri, săli de clasă; cu gresie antiderapantă – grupuri sanitare, depozite, holuri și casele de scări); reabilitarea instalației sanitare; reparații de tencuieli interioare și faianțarea grupurilor sanitare. Investiția presupune și: placarea cu gresie antiderapantă a treptelor de la accesul în clădire; modificarea sensului de deschidere a ușilor de pe căile de evacuare; amenajarea spațiului verde din jurul clădirii; înlocuirea instalației electrice; montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (12 panouri fotovoltaice); instalarea unui sistem de supraveghere video (24 de camere în interior și 14 camere în exterior, toate cu infraroșu); montarea unei instalații de detecție și avertizare incendiu (detectoare de fum); reabilitarea sistemului de încălzire și montarea a două centrale termice pe gaz, etc.

„Clădirea ce face obiectul investiției are destinație de unitate de învățământ și are forma literei U în plan. Construcția adăpostește la demisol spații pentru bucătărie, sala de mese – în aripa laterală stânga, vestiare, grupuri sanitare, cabinete pentru catedre, spații pentru depozitare în corpul central, și adăpost pentru apărare locală antiaeriană – în aripa laterală dreapta. La parter, aripile laterale sunt ocupate de dormitoare internat pentru elevi, grupuri sanitare, iar în corpul central se găsesc săli de clasă, birouri, cancelarie. La etaj, atât aripile laterale cât și corpul principal adăpostesc săli de clasă, birouri și grupuri sanitare. căile de circulație se constituie din holuri și case de scară închise. (…) Construcția se încadrează în categoria de importanță C, clasa de importanță II”, se arată în anexa hotărârii adoptate de consilierii locali în 28 martie 2018.

De menționat că, în ședința ordinară din 28 septembrie 2021, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică (faza Proiect Tehnic) și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Concret, la solicitarea oficialilor Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, aleșii bârlădeni au aprobat majorarea valorii totale a investiției la suma de 17.901.005,11 lei fără TVA (adică 21.271.163,16 lei cu TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.