Șoseaua ocolitoare a Vasluiului prinde contur

Proiectul de construire a variantei ocolitoare a municipiului Vaslui mai are un singur pas până la începerea lucrărilor, după ce, recent, studiul de fezabilitate, revizuit, a fost avizat favorabil în Consiliul Tehnico-Economic al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iași şi înaintat către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind în prezent în analiză în vederea avizării.

Dacă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAI) își va da avizul asupra studiului de fezabilitate iar Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor va aproba indicatorii tehnico-economici ai investiției, va urma Hotărârea de Guvern, iar proiectantul va elabora proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construcție, documentaţia necesară promovării proiectului de hotărâre de guvern de expropriere şi proiectul tehnic de execuţie.

După emiterea hotărârii de guvern de expropriere şi obţinerea autorizaţiei de construire, va fi demarată procedura de licitaţie în vederea contractării lucrărilor de execuţie.

În prezent, obiectivul ”Varianta de ocolire Vaslui“ este în derulare în cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași, în faza de proiectare – revizuire studiu de fezabilitate.

Contractul de proiectare a variantei ocolitoare, semnat în luna mai 2019, a fost atribuit firmei Eurocerad International, din București.

Varianta ocolitoare se va desprinde din drumul național DN24 la intrarea în municipiul Vaslui, de lângă podul de la Cuvas, va continua prin partea de est a orașului, de-a lungul văii râului Vaslui, și va reveni în DN24 lângă Satu Nou, spre Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.