Interzis la Bârlad, Teatrul „Victor Ion Popa” joacă la Vaslui!

1
1262

Pentru că, de câteva săptămâni, în Bârlad sunt închise barurile, restaurantele, dar și instituțiile de cultură, trupa de artiști a Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad se va deplasa la Vaslui unde, sâmbătă după-amiază, va pune în scenă spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, o comedie a dramaturgului Carlo Goldoni.

Nici bine nu a fost anunțată premiera piesei „Slugă la doi stăpâni” la jumătatea lui februarie, că, la începutul lui martie, Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad a fost nevoit să tragă din nou cortina, ca urmare a creșterii la peste 3 la mia de locuitori a ratei incidenței cumulative a COVID-19 și, evident, a închiderii barurilor, restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri de noroc, a teatrului, muzeului, etc.

Cum, însă, la Vaslui, rata infectărilor Covid se situează foarte bine (sub 1,5 la mie), reprezentanții teatrului au vonsiderat că nu ar fi o idee rea să facă o deplasare în municipiul reședință de județ pentru o reprezentație. Cu atât mai mult cu cât spectacolul cu care merg la Vaslui abia dacă a fost jucată de câteva ori înainte de reînchiderea instituției de cultură. Așa că, sâmbătă, 10 aprilie, trupa de actori a teatrului bârlădean va juca piesa „Slugă la doi stăpâni”, scrisă de dramaturgul italian Carlo Goldoni, pe scena Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui.

„De când nu am mai făcut o deplasare «în interes de serviciu», ni se pare că, peste două zile, vom porni într-o călătorie intergalactică… Jurnal de bord: data – 10 aprilie 2021, ora – 18.00, locul – Casa de Cultură «Constantin Tănase» Vaslui, misiunea – «Slugă la doi stăpâni», de Carlo Goldoni, obiectiv – râs în hohote, preț bilet – 35 lei, contact – 0728.842.240. Nava terestră «Autocarul TVIP» pornește în misiunea ei neîncetată: să exploreze, cu mult curaj, lumi diverse și să v-aducă bucurii! Fie ca forța să fie cu noi!”, este invitația lansată de reprezentanții teatrului bârlădean prin intermediul unei postări pe pagina de socializare a instituției.

Din distribuție fac parte actorii: Cristian Todică, Oana Florea, Sorin Ghiorghe, Simon Salcă Jr., Diana Hatmanu, Lucian Arhire, George Sobolevschi, Irina Cocea și Alexandru Savu. Regia artistică este semnată de Bogdan Hușanu, iar scenografia de Sandu Maftei.

1 COMENTARIU

  1. Este o prostie sa pui in statistica cazurilor de infectare a mun. Barlad si numarul cazurilor de covid din spital, care provin si din minunatul oras “verde” Vaslui si din alte localitati, chiar si din alte judete !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.