Din ianuarie, bârlădenii își pot înmatricula mașinile mai ușor

• Biroul de înmatriculări auto ce urma să fie inaugurat la Bârlad în septembrie, va fi funcțional, însă din ianuarie. Acesta va fi amplasat în fostul sediu al Poliției Locale Bârlad și va veni în sprijinul proprietarilor de autoturisme ce vor să și le înmatriculeze fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Vaslui.

La începutul lunii septembrie, ministrul de Interne Marcel Vela anunța deschiderea a 26 de sedii secundare în întreaga țară, inclusiv la Bârlad, ce urmau să desfășoare activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare. Acestea aveau drept scop scutirea cetățenilor de deplasarea pe distanțe de zeci de kilometri, până în municipiile reședință de județ, pentru a putea beneficia de aceste servicii. Noile birouri de înmatriculări auto urmau să își deschidă porțile pe 22 septembrie și să funcționeze în zilele de marți și joi, însă, la Bârlad, din lipsă de spațiu și de personal, intenția ministrului nu a putut fi materializată nici până în prezent.

Totuși, în 21 septembrie, un astfel de birou de înmatriculări auto a fost deschis în incinta sediului Poliției Municipale Bârlad, însă numai pentru două săptămâni. La acel moment, reprezentanții Primăriei Bârlad anunțau că, de la 1 octombrie, biroul nou deschis va primi un spațiu adecvat la Centrul de Afaceri „Tutova” Bârlad sau la fostul sediu al Poliției Locale Bârlad, în funcție de nevoile noului serviciu.

Se pare că noul birou va fi inaugurat abia în luna ianuarie 2021, în prezent fiind făcute diligențele în acest sens. Concret, ca urmare a unei solicitări primite din partea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului Județului Vaslui, a fost inițiat un proiect de hotărâre ce vizează darea în administrare către acest serviciu a două camere din incinta fostului sediu al Poliției Locale Bârlad. Proiectul urmează a fi dezbătut în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Bârlad din data de 25 noiembrie, ce se va desfășura în sistem video-conferință.

„Începând cu data de 16 septembrie 2020, a intrat în vigoare Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 139/2020 privind măsuri organizatorice în domeniul înmatriculării vehiculelor. Având în vedere aplicarea ordinului, începând cu data de 22 septembrie 2020, la Bârlad urmează a se desfășura activități de preluare documente. Vă adresăm rugămintea de a ne sprijini în identificarea spațiului necesar desfășurării activității destinate lucrului cu publicul în zilele de marți și joi. Prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2 prevede ca spațiul să îndeplinească minimile condiții ce se impun”, se arată în adresa trimisă pe 27 octombrie de comisarul Dumitru Tăbăcaru, șeful Serviciului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, și aprobată și de prefectul Mircea Gologan.

Așa cum se arată în proiectul inițiat de primarul Dumitru Boroș, cele două încăperi din incinta fostului sediu al Poliției Locale (situat în strada George Enescu nr. 4, bloc G2, la parter) totalizează 76,98 metri pătrați, din care 67,35 metri pătrați reprezintă suprafața utilă ce va avea destinația de birou înmatriculări auto. Tot în proiectul de hotărâre se menționează că predarea – primirea spațiilor se va face pe baza unui protocol încheiat între părțile interesate, în termen de 30 de zile de la data aprobării de către consilieri a inițiativei.

2 COMENTARII

  1. Pe cand se va deschide si ghiseul pentru preschimbarea permiselor auto.Se tot vorbeste din toamna,dar nici pana acum nu s-a rezolvat nimic,iar la Vaslui programarile au ajuns pana in luna IUNIE.Ca sa astept pana in IUNIE sa preschimb permisul intrece orice RABDARE.Rog sa binevoiti a da o sugestie cum sa pot face preschimbarea permisului intr-un termen cat mai scurt posibil.Raman in asteptarea raspunsului dumneavoastra.
    Manzatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.