Primarul Dumitru Boroș și 16 consilieri locali au depus jurământul!

• În prezența prefectului Mircea Gologan, primarul liberal al Bârladului, avocatul Dumitru Boroș, care a câștigat cel de-al doilea mandat în fruntea orașului, și 16 din cei 21 de consilieri locali au depus jurământul. Cei patru supleanți și penelistul Florin-Nelu Palade, care a lipsit, vor fi învestiți la prima ședință ordinară.

Ședința de constituire a noului Consiliu Local (CL) Bârlad a avut loc luni, 26 octombrie, începând cu ora 11.00, în sala Cinematografului „Victoria”. După alegerea comisiei de validare, a venit rândul celor 17 consilieri aleși pe 27 septembrie (cei 4 supleanți care îi vor înlocui pe cei ce au renunțat la fotoliu), să fie învestiți prin votul colegilor, iar apoi să jure cu mâna pe Constituție și pe Biblie că vor respecta legea. Este vorba despre 9 – PNL, 6 – PSD, 3 – Alianța USR-PLUS, 1 – ALDE și 1 independent.

Cei nouă liberali sunt: Georgică-Florian Vulpe, Iulian Mardare, Florin-Nelu Palade (a lipsit de la învestire), Iulian Groza, Liviu Luca, Mircea Florin Ferlovici, Carmen Dima-Ifrim, Ioan Racoviță și Ionel-Marius Pasat, ultimul urmând să ocupe locul lăsat liber de primarul Boroș. Cei șase social-democrați din noul CL Bârlad sunt: Gabriela Plăcintă, Dorin Neculai Apostu, Andrei Teodor Huiban, Andi Constantin Dumitrașc, Ion Filip și Sorinel Viorel Răducanu, ultimul fiind supleant în locul fostului edil Constantin Constantinescu, ce a renunțat la fotoliu. La Alianța USR-PLUS, cei trei consilieri sunt: Ana-Maria Vintilă, Ovidiu Ciobotaru și Vlad Sîrbu. De la ALDE, ambii consilieri aleși au renunțat, așa că vor fi înlocuiți de supleanții Constantin-Corneliu Pleșu și Vasile Ivan. Nu în ultimul rând, executivul local a fost completat cu independentul Bogdan Sârbu, care a câștigat încrederea bârlădenilor pentru al doilea mandat de consilier local. Atât cei patru supleanți, cât și Florin-Nelu Palade, care a absentat, vor depune jurământul în prima ședință ordinară.

Spre deosebire de anul 2016, când au depus jurământul cei 21 de consilieri și abia la final primarul Boroș, acum s-a inversat ordinea, primul care a fost învestit fiind tocmai edilul șef. La final, prefectul Mircea Gologan l-a invitat pe acesta să rostească câteva cuvinte.

„Emoțiile ne copleșesc pe toți, chiar dacă am mai trecut prin așa ceva. Este un moment foarte important pentru municipiu, dar nu numai, pentru că, astăzi, îl sărbătorim pe Sfântul Dumitru. Le urez «La mulți ani!» tututor celor care îi poartă numele! În calitate de primar, vă mărturisesc că mă încearcă emoții puternice și că, în momentul în care depuneam jurământul, gândurile mele se îndreptau către cei care ne-au votat și ne-au trimis ca, pentru patru ani, să administrăm treburile orașului. Pot să spun din experiența trecută că a fost un mandat bun, era loc de mai bine, dar, până la urmă, ceea ce am reușit cu colegii mei din aparatul primarului și cu Consiliul Local care astăzi și-a încheiat activitatea. O parte din munca noastră s-a văzut prin oraș, în timp ce o altă parte din muncă nu s-a văzut, dar s-a concretizat într-un număr important de proiecte pe care le-am semnat și am adus finanțări în oraș„, s-a adresat edilul Boroș celor din sală.

În încheiere, acesta i-a mulțumit pentru colaborare prefectului județului, dar și subalternilor din primărie și foștilor consilieri locali, precum și bârlădenilor care i-au acordat din nou încrederea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.