Elevii din județ vor primi peste 755.000 măști de protecție de la ISJ

• Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui va cumpăra în viitorul apropiat nu mai puțin de 755.000 de măști de protecție, 14.437 litri de dezinfectant pentru mâini și 15.322 litri de dezinfectant pentru suprafețe pentru unitățile școlare din județ. Valoarea totală a achiziției se ridică la 1.506.049,99 lei fără TVA.

La două zile după ce a lansat o licitație publică pentru achiziționarea a 1.258 de tablete cu abonament de internet inclus pentru 24 de luni (valoare totală 1.021.571,48 lei fără TVA), ISJ Vaslui a publicat pe SICAP un anunț privind o altă importantă achiziție prin care se dorește limitarea răspândirii noului coronavirus. De această dată, șefii învățământului vasluian vor să încheie un contract pentru „furnizare măști și dezinfectanți”, valoarea totală a achiziției ridicându-se la 1.506.049,99 lei fără TVA (1.792.199,49 lei cu TVA). Contractul este împărțit pe trei loturi: • Lot 1 – 755.000 măști chirurgicale cu trei pliuri de tip II (valoare estimată 505.850 lei fără TVA); • Lot 2 – 14.437 litri dezinfectant pentru mâini (valoare estimată 485.227,57 lei fără TVA); • Lot 3 – 15.322 litri dezinfectant suprafețe (valoare estimată 514.972,42 lei fără TVA).

„În actualul context al crizei pandemice cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, o primă măsură pentru a limita răspândirea infecției și a asigura condițiile necesare desfășurării procesului educațional pentru elevii din unitățile de învățământ din județul Vaslui se referă la asigurarea de echipamente de protecție medicală, cum sunt: măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane, precum și alte echipamente de acest tip necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Asigurarea acestor echipamente de protecție medicală s-ar realiza în unitățile de învățământ preuniversitar de stat care sunt expuse unui risc ridicat de răspândire a coronavirusului astfel cum este stabilit prin norme metodologice ale Ministerului Sănătății. Această măsură este reglementată de Hotărârea nr. 756/2020 privind aprobarea Programului național «Educația în siguranță» în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2”, se menționează în caietul de sarcini atașat.

Tot în același document se precizează și care sunt caracteristicile tehnice minimale pentru ca eventualele oferte să fie acceptate. Concret, măștile trebuie să fie fabricate din material nețesut, în trei straturi (cu strat de filtrare poziționat între straturile exterioare) și trei pliuri, astfel încât să asigure acoperirea nasului și a gurii, sistem de prindere cu elastic după urechi și suport metalic nazal. Măștile trebuie să ofere protecție împotriva virușilor și bacteriilor, polenului, prafului și să fie nesterile, de unică folosință, neiritante, fără latex, fără fibră de sticlă și fără materiale toxice incluse. Acestea pot fi de culoare albă/verde/albastră și să fie ambalate în cutii cu 50 de bucăți, să aibă un termen de valabilitate de 3 ani, etc.

Dezinfectanții pentru mâini trebuie să conțină etanol de concentrație 70g/100g; să poată fi utilizați în domeniul medical, agroalimentar, industrial, casnic și în colectivități, dezinfecția igienică a mâinilor și pielii prin frecare; să fie ambalați în flacon și / sau canistră din PE și / sau PET x 50 ml, 100 ml, 150 ml, 200 ml, 250 ml, 500 ml, 1.000 ml. De asemenea, dezinfectanții pentru mâini trebuie să aibă acțiune bactericida (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli) și virucidă; să fie nediluați; să aibă un timp de acțiune de 60 de secunde. Termenul de valabilitate trebuie să fie de 2 ani, etc.

Nu în ultimul rând, dezinfectanții pentru suprafețe trebuie să fie sub formă de lichid concentrat pentru suprafețe cu acțiune bactericida (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli) și virucidă (Coronavirus 229E, Hepatitis B, Hepatitis C, Human immunodeficiency virus, Vaccinia Poxvirus). Trebuie să poată fi utilizați în domeniul medical, colectivități, casnic; să fie ambalați în flacon și / sau canistră din PE și / sau PET x 100 ml, 200 ml, 500 ml, 1.000 ml și să aibă o valabilitate de 2 ani.

Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de cele trei loturi ale acestui contract sunt așteptate până pe data de 23 octombrie, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar ulterior să fie desemnat un câștigător. Criteriul de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut, iar durata contractului este de două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.