Epidemia de COVID-19 nu a „omorât” chiar tot: strada Gheorghe Emandi, din Bârlad, a fost asfaltată!

• În ciuda restricțiilor de liberă circulație impuse prin ordonanțele militare emise în a doua parte a lunii martie, constructorul hușean care și-a adjudecat licitația își respectă obligațiile contractuale și a turnat deja primul strat de asfalt pe strada Gheorghe Emandi, inclusă în pachetul de nouă străzi ce urmează să fie asfaltate în Bârlad cu bani de la bugetul local.

În această perioadă în care cam toate afacerile mai mici sau mai mari au fost suspendate ori închise pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 în rândul populației, iată că măcar în cazul unor aspecte se mai mișcă ceva. După ce, în martie, a montat bordurile la trotuarele celor nouă străzi din cartierele bârlădene Deal și Cotu Negru prevăzute în proiectul „Asfaltare și modernizare străzi în municipiul Bârlad”, zilele trecute, constructorul SC Viacons Rutier SRL Huși a trecut efectiv la partea de asfaltare. Potrivit reprezentanților primăriei, pe 31 martie, s-a finalizat prima etapă de asfaltare a străzii Gheorghe Emandi, închisă recent traficului rutier pentru efectuarea acestor lucrări. Mai exact, s-a turnat stratul de uzură. Și, pentru că se lucrează în continuare pe acea arteră, cetățenii care vor să tranziteze Gheorghe Emandi sunt rugați să mai folosească pentru câteva zile rutele ocolitoare semnalizate ca atare. Totodată, riveranii sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să nu își parcheze autoturismele pe sectoarele pe care se vor mai face lucrări.

„Este pentru prima dată când, pe această stradă, se toarnă asfalt, iar riveranii de aici au înțeles disconfortul și au permis echipelor să își desfășoare activitatea așa cum trebuie. Însă, facem apel și la ceilalți cetățeni care tranzitează zona să mai folosească preț de câteva zile rutele ocolitoare, pentru ca lucrările să se termine cât mai repede și în cele mai bune condiții. Totodată, vreau să anunț că, tot de astăzi (31 martie, n.r.), s-a reluat lucrul și pe strada Muzelor, unde, de asemenea, se toarnă primul strat de uzură, motiv pentru care avem rugămintea ca cetățenii, riverani sau nu, să respecte restricțiile de circulație instituite în zonă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că proiectul „Asfaltare și modernizare străzi în municipiul Bârlad” vizează asfaltarea a nouă străzi din cartierele Deal și Cotu Negru, ce însumează o lungime totală de peste cinci kilometri. Cele nouă străzi vizate de modernizare sunt Cerbului, Constantin Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Muzelor, Ștefan Neagoe (cartier Deal) și Gheorghe Emandi, Ion Codrescu, Griviței și Opanez (cartier Cotu Negru), majoritatea dintre ele fiind doar pietruite în acest moment. Obiectivul de investiții este realizat de constructorul SC Viacons Rutier SRL Huși, are o valoare de 8.603.002,23 lei fără TVA (10.237.596,45 lei cu TVA) și trebuie executată în decurs de 24 de luni.

Reamintim că, în paralel cu această investiție, se desfășoară lucrări de asfaltare și la alte 20 de străzi, incluse în proiectul „Refacere covoare asfaltice a unor străzi din Bârlad”, în valoare totală de 6.616.901,87 lei fără TVA (7.874.113,23 lei cu TVA). Vorbim despre 20 de străzi, la care se adaugă câteva alei, parcări și fundături de zonă, ce urmează să fie asfaltate în totalitate. În cazul acestei investiții, lucrările sunt executate de firma SC Soragmin SRL Sălcioara. Străzile incluse în proiect sunt: Hotin, Lirei, Vărăriei, Carpați, Prof. Dr. Gheorghe Vrabie, Episcop Iacov Antonovici (cartier Gară), Nicolae Iorga, Vasile Lupu, Ștefan Procopiu, Siret, Popa Șapcă, General Naumescu, Vergeze, Aleea Parc, Mihail Kogălniceanu, Republicii (Zona Centrală), I. C. Brătianu (cartier Crâng), Gheorghe Doja, Suceava (cartier Deal) și Dr. Ion Codrescu (cartier Cotu Negru). Până acum, au fost deja asfaltate străzile Mihail Kogălniceanu, General Naumescu, Siret și aleea de legătură dintre aceste ultime două artere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.