Centenar dupa… Centenar: retrospectiva istorica, la Biblioteca Judeteana

1
3830

In aceasta luna, Biblioteca Judeteana Nicolae Milescu Spatarul Vaslui va propune o invitatie la istorie, la Centenar, la neuitare. Activitatea face parte din seria lunara Dupa-amiezi culturale la Vaslui si este coordonata de prof. univ. dr. Constantin Dram, de la Universitatea ieseana Alexandru Ioan Cuza.

Conferinta va avea loc astazi, 10 iulie, la ora 14.00 si va fi sustinuta de dr. Liviu Bratescu, de la Institutul de Istorie A. D. Xenopol Iasi, care nu vine pentru prima data in fata publicului vasluian.

Liviu Bratescu este istoric si autor al mai multor articole, recenzii si lucrari dedicate unor evenimente care au marcat istoria moderna a Romaniei, cat si evolutiei liberalismului romanesc: Liberalismul romanesc: tendinte, structuri, personalitati (2013, in colaborare), I. C. Bratianu si politica externa a Romaniei (1866-1888) (2014), Romania la rascruce. Anul 1866 (2015), Liberali versus conservatori: monumente publice si memorii concurente in Romania moderna (1866-1914) (2015) s.a.

Domnul Liviu Bratescu revine la Vaslui, iar acest lucru se datoreaza tocmai impactului pe care prezenta si informatiile dumnealui le-au avut in randul iubitorilor bibliotecii noastre si in randul celor interesati de evenimentele-cheie ale trecutului nostru. Va asteptam, ca de fiecare data, cu drag si cu nadejdea ca, la finalul activitatii, sa ne imbogatim cunostintele in acest domeniu, a spus Gelu Voicu Bichinet, directorul institutiei organizatoare.

Bibliotecar Alina Tanasa, Biblioteca Judeteana Judeteana Nicolae Milescu Spatarul Vaslui

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.