Tnr drogat cu etnobotanice, gsit n stare de inconstient pe strad

Un brldean de 27 de ani a ajuns la spital dup ce, n week-end, a consumat substante etnobotanice si si-a pierdut cunostinta n plin strad. Acesta este al noulea caz de intoxicatie cu substante psihoactive nregistrat la Spitalul de Urgent Elena Beldiman Brlad n acest an, cel mai tnr pacient avnd doar 13 ani.

Dup o pauz de aproape dou luni, medicii Spitalului de Urgent Elena Beldiman Brlad s-au confruntat, n acest week-end, cu un nou caz de intoxicatie cu substante etnobotanice. Este vorba despre un tnr n vrst de 27 de ani, din Brlad, care a recurs la acest drog pentru a obtine senzatii tari. Din pcate pentru el, ori era prima dat cnd a ncercat s fumeze un joint cu etnobotanice, ori a inhalat prea mult, asa c i s-a fcut ru si a czut inconstient pe strad. Niste trectori l-au vzut dup ceva timp si au sunat la numrul 112 pentru a solicita o ambulant. Echipajul sosit la interventie ia acordat primele ngrijiri la fata locului si, dup ce l-a stabilizat, a fost transportat la Compartimentul de Primire Urgente (CPU) din cadrul spitalului. Vineri sear, n jurul orei 22.00, a fost adus un pacient care a fost gsit n spatiul public din Brlad, n stare de inconstient. Dup ce a fost examinat si i s-au acordat ngrijiri medicale, brbatul si-a revenit si le-a declarat medicilor de gard c a consumat etnobotanice n combinatie cu alcool. A fost consultat si stabilizat, ns a refuzat s fie internat pentru monitorizare, asa c a fost lsat s plece acas n aceeasi noapte, ne-a declarat dr. Gabriela Danis, directorul medical al spitalului. De la nceputul anului si pn acum, medicii brldeni s-au mai confruntat cu nc opt cazuri de intoxicatie cu substante psihoactive. Numai n ianuarie si februarie, personalul din cadrul CPU a examinat doi adolescenti n vrst de 17, respectiv 16 ani, din localitate, care au consumat cocain si prezentau tulburri de conduit emotional cu risc social si stri halucinogene si de panic. n aprilie si mai, medicii brldeni au avut primii doi pacienti din acest an care au consumat etnobotanice, ambii fiind diagnosticati cu intoxicatie cu substant necunoscut. De asemenea, n iunie, alti doi tineri au avut nevoie de ngrijiri dup ce au inhalat substante etnobotanice, iar n luna iulie, un brldean de 19 ani a ajuns la spital cu palpitatii, halucinatii si ameteli dup o noapte n care a petrecut cu o tigar cu etnobotanice. Nu n ultimul rnd, n luna august, tot cu simptome similare a fost adus si cel mai tnr consumator de substante psihoactive, respectiv un pusti de 13 ani, din Brlad.

2 COMENTARII

  1. cat de prosti pute-ti fi oamenilor?cum sa zice-ti ca ,, un brldean de 19 ani a ajuns la spital cu palpitatii, halucinatii si ameteli dup o noapte n care a petrecut cu o tigar cu etnobotanice,,? cand acea persoana era acasa si i sa facut rau deodata…atunci ati zis ca era la o petrecere,si la adus prietenii mort de beat si de drogat,la spital,pe cand el era acasa si a fost adus de catre familia sa cu palpitatii la inima si ameteli si ca nici nu se putea tine pe picioare,si omu mergea perfect pe picioarele lui….sunte-ti atat de cretini incat nu am cuvinte….nu stiti cum sa va face-ti stirea mai importanta….de ce nu ati venit si i-ati luat interviu fix atunci cand era la spital? aaa…erati in club,la petrecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.