Consilierii locali din Brlad pun, la propriu, mare pret pe divort

Dac pn acum cuplurile care au divortat pe cale administrativ au putut s se despart gratis, din octombrie, doritorii vor fi nevoiti s scoat 450 de lei din buzunar.

La sedinta ordinar a Consiliului Local Brlad de astzi, 28 septembrie, consilierii vor dezbate, printre altele, un proiect de hotrre prin care se stabileste o tax special pentru divortul pe cale administrativ, prin acordul sotilor. Este vorba despre suma de 450 de lei, propus la initiativa sefului Serviciului Public Comunitar de Evident a Persoanelor Brlad. Potrivit expunerii de motive, banii colectati de la cuplurile ce vor alege s se despart pe cale amiabil vor fi folositi pentru decontarea cheltuielilor materiale legate de procedura de divort. Concret, fondurile ncasate ca tax special vor fi utilizate pentru tiprirea certificatelor de divort, tipizate si registre speciale prevzute de normele legale, tipizate privind procedura respingerii cererii de divort sau coresponden- ta privind transmiterea comunicrilor de divort din Registrul unic al certificatelor de divort constituit la nivelul Directiei pentru evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date Bucuresti. Dac proiectul de hotrre va fi votat de cei 21 de consilieri locali, atunci, de luna viitoare, doritorii de divort amiabil nu numai c vor trebui s scoat din buzunar 450 de lei, dar vor trebui s-i plteasc si n avans la casieria Primriei Brlad. Ulterior, acestia vor anexa chitanta primit la cererea depus pentru desfacerea cstoriei la Compartimentul de Stare Civil. Pe parcursul anului 2011, numai 22 de astfel de cereri au fost depuse n Brlad, iar, n 2012, pn pe 25 septembrie inclusiv, alte 20 de cereri. Chiar dac numrul cuplurilor care divorteaz este mult mai mare, majoritatea recurg la desp rtirea prin Judectoria Brlad. Poate si din cauz c nu stiu c au la ndemn si posibilitatea de a se desp rtiri pe cale administrativ, desi, pn acum, aceasta a fost gratuit.

4 COMENTARII

  1. Astia din CL care sunt numai ridicatori de degete( au trecut pe la spalatoria de creier Solomon ) vor vota ca oile intotdeauina.Deja nu e unul care sa mai judece acolo.Ala cu cimitirele alaturi de Dra Placinta ! Perfect asezati groparul orasului si sefa invatamantului !

  2. niste inconstienti , pe strazile din deal 2 care au ramas la stadiul de sapatura in pragul iernii de ce nu pun pret , LA MUNCA SLUGI UMILE ALE USL, NU LA CAFELE IN SEDINTE DE CONSILIU

  3. pe bune? ce mai inventati? taxa pe cainii care musca la toate colturile nu avetzi? pe strazile care s-au asfaltat doar la alegeri? pe praful care ne acopera masinile zilnic? pe negreala de la fabrica ulei care se pune pe rufe? pe Carrefour , care este doar la Vaslui…….. ? ………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.