Animalele de la Zoo Brlad vor sta nca doi ani nghesuite

Cel trziu n august 2013, animalele gzduite de Grdina Zoologic din Brlad vor avea la dispozitie spatii mai mari, conforme cu cerintele Uniunii Europene. Aceste termen este prevzut n proiectul tehnic pentru reabilitarea acestui obiectiv, pe care l-au aprobat, la finele lunii trecute, consilierii locali. Pn atunci, speciile care n prezent stau nghesuite n custi „capitonate” cu beton, prea mici pentru a le face s se simt n largul oor, vor trebui s mai reziste. Este vorba mai ales de ursi, tigri, lei, jaguar, maimute, lupi si vulpi care se nvrt n loc, n spatii de doar ctiva metri ptrati. Potrivit proiectului tehnic, lucrrile efective de reamenajare si redimensionare a padocurilor existente, dar si de refacere a retelei de canalizare, vor ncepe n august 2011 si se vor finaliza n august 2013, n termen de 24 de luni. Pentru acest an au fost prevzute fonduri n valoare de 265.000 lei, pentru anul 2012, alti 939.000 lei, iar pentru 2013, restul de 626.000 lei. Aproape jumtate din totalul fondurilor sunt puse la dispozitie de Ministerul Mediului, diferent a fiind asigurat din bugetul local. De men- tionat c Parcul Zoo Brlad are o vechime de 50 de ani si adposteste circa 430 de animale, din peste 70 de specii. Se numr printre cele 14 astfel de obiective turistice ce vor rmne deschise n toat tara, unul dintre putinele din Moldova.

5 COMENTARII

  1. gradina asta este de pe timpul cand vasluiul era,comuna,in zadar au incercat s-o duca de aici.

    lui dobitocul de coco,cate gradini zoologice ai vizitat in afara de casa ta ca si acolo miroase tare dar a prost

  2. cea mai nasoala gradina zoologica din tara . animalele nu au mancare, si mirosu e asa puternic ca nu poti sta nici 5 min. ar trebui inchisa

  3. Animale chinuite. Cum e posibil sa mai functioneze aceasta bataie de joc, oare nu se sesizeaza nimeni. In doi ani nu mai ramane nici pielea de pe leu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.