Locuri aprobate n primavara, dizolvate pna n toamna!

O clas cu 26 de elevi din cadrul Scolii de Muzic N. N. Tonitza Brlad, existent n planul de scolarizare pe 2010-2011 nc din luna aprilie, a disprut. Conducerea unittii consider c la mijloc ar putea fi vorba ori despre rea intentie, ori de o greseal a conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui. La rndul lui, Inspectoratul d vina pe Ministerul Educatiei.

Scoala de Muzic si Arte Plastice N. N. Tonitza Brlad este singura unitate cu program vocational integrat din judet, att clasele de cultur general, ct si cele de specialitate nvatnd n aceeasi scoal. n ciuda faptului c cele dou imobile n care functioneaz unitatea sunt foarte vechi si reprezint un adevrat pericol – n cazul unui cutremur, spre exemplu, de-a lungul anilor, elevii scolii au fcut performant, reusind, de-a lungul anilor, s cstige premii importante la concursurile nationale si internationale de muzic sau art plastic. Dar cu riscurile de acest gen s-au obisnuit de mult si elevii, si profesorii. Ultima problem cu care se confrunt este, de aceast dat, de alt natur… una paranormal. Potrivit directorului Mihail Manciu, initial, planul de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011 cuprindea 200 de locuri. Cifra a fost naintat conducerii ISJ Vaslui n primvar, nainte de ncheierea anului scolar precedent. Cum-necum, odat cu revenirea din vacanta de var, numrul locurilor aprobate a sczut la 174. Restul de 26 de locuri au fost alocate scolii de muzic din Vaslui, unitate cu nvtmnt vocational suplimentar. Diferenta fat de Brlad este faptul c, la Vaslui, elevii fac orele de cultur general n alte scoli din oras, iar pentru cele de muzic se adun la Scoala nr. 6. n prezent, suntem singura scoal cu program vocational integrat din judet. Pentru anul scolar 2010-2011, ne bazam pe 200 de locuri. Cum testarea pentru admiterea elevilor din clasele I, V si pentru completarea celorlalte de unde au mai plecat copii are loc n primele zile ale lunii mai, iar inspectorul general stia atunci de aceast cifr, am crezut c au fost aprobate toate. Copiii au fost admisi la noi, toate dosarele erau pregtite, dar la 1 septembrie am aflat c nu vom avea 200 de elevi. Conducerea ISJ mi-a spus c a fost primit o adres de la Minister prin care ni s-au aprobat 174 de locuri. Nu stiu dac a fost o intentie, n sensul c s-a vrut desfiintarea scolii noastre, sau o simpl gre- seal, pentru c au uitat de scoala lor de muzic. Cert este c a trebuit s desfiintez clasa a V-a B, ne-a spus profesorul Mihail Manciu, directorul scolii.

O emisie, zece elevi!

El a adugat c, pentru a repara greseala, conducerea ISJ Vaslui a propus ca 26 de copii s fie dati afar. Pentru c m-au presat cu aceast problem, mi-am depus demisia la sediul ISJ, dar mi-a fost refuzat ca fiind nefondat. n urma acestei demisii, am mai primit alte zece locuri de la Scoala de muzic din Vaslui, iar n prezent functionm cu 174 de elevi cu program integrat de art si cu 12 copii cu program suplimentar de art, a completat Manciu. n replic, inspectorul general spune c nu este greseala cuiva din cadrul ISJ Vaslui, ci c asa a fost aprobat de la Bucuresti. Numrul de elevi de la Scoala de Muzic Brlad a fost micsorat pentru a se putea ncadra n banii alocati conform finantrii per elev. Nu a fost nici rea voint, nici gre- seal din partea noastr. Asa s-a decis la Ministerul Educatiei. Oricum, pentru c este singura scoal de profil din judet, cu nvtmnt vocational integrat, nu va fi desfiintat, a precizat inspectorul general Mihaela Cososchi.

3 COMENTARII

  1. foarte rau ca nu i s a acceptat demisia domnului director manciu.la scoala nu fage degat sa fure laptele ramas de la elevi sau sa ciupeasca fetele de fund. lucruri grave, intrebati fetele, nu pe cele care mai sunt eleve , pe alea care au terminat. mai intrebati l de ce elevii lui exerseaza cu un casetofon si nu cu partitura in fata,sau de ce sotia sa, in loc sa-si faca orele pandeste fiecare coleg:cine a intarziat, cine lipseste cine azis ceva sau nu a zis.si asta nu e tot, am sa revin cu alte amanunte daca vreti.

  2. si cososchi de ce mai sta fara sa cugete la isj vaslui nu mai bine ar STA la barlad ?sau poate mai sta la vaslui pentru a mai primi niste antentii de argint de la doamna B….sau poate de la domnul …..cine stie ,cunoaste nu ?sau poate mai sunt niste numiri sau sschimbari dictate de plesuv ,dan mariam , etc .R U S I N E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.