Ca s nu cumva s i se par c le plteste salariile degeaba, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, si-a propus s „invite” profesorii la implicarea n tot felul de activitti ce nu fac parte din fisa postului. Nu este vorba despre toti profesorii, ci doar despre cei care predau la clasa a VIII-a, a XII-a si a XIII-a. Pentru c respectivele clase intr mai devreme n vacant si rmn cteva ore descoperite, profesorii se vor ocupa de pregtirea Bacului, evalurii nationale, admiterii n liceu si a ncheierii anului scolar 2010-2011.
Potrivit calendarului desfsurrii evalurii nationale si a Bacalaureatului din 2011, elevii din clasa a VIII-a vor ncheia cursurile pe 10 iunie 2011 iar cele pentru clasele XII/XIII pe 27 mai 2011. Absolventii de liceu vor sustine proba oral la romn ntre 6 – 10 iunie si pe cea la informatic ntre 13 – 17 iunie, iar cei de gimnaziu vor sustine proba scris la romn pe 20 iunie si pe cea la matematic pe 22 iunie. Cum anul scolar 2010-2011 se ncheie oficial abia pe 17 iunie, n intervalul 30 mai – 17 iunie si respectiv 13 – 17 iunie, orele pe care profesorii le-ar preda la respectivele clase sunt pierdute. Asa c ministrul si-a pus n gnd s fac n asa fel nct acestia s nu primeasc lefurile „moca”. Mai exact, n orele libere, profesorii ce predau la clasa a VIIIa vor fi implicati n preparativele sfrsitului de an scolar, n pregtirea evalurii nationale si a admiterii n clasa a IX-a. Se vor lua n calcul si eventuale ore de meditatie pentru elevii claselor a VIII-a, n vederea evalurii nationale. Ct despre profesorii ce predau la clasa a XII-a si a XIIIa, ministrul propune ca acestia s se ocupe cu prioritate de pregtirea Bacalaureatului, mai exact de evaluarea competentelor lingvistice orale la limba romn si a competentelor digitale. De asemenea, acestia vor veghea si la preparativele ncheierii anului scolar si ale admiterii n clasa a IX-a, dar se vor ocupa si de eventuale meditatii pentru Bac. Totodat, profesorii de specialitate vor fi implicati n organizarea si desfsurarea probelor de aptitudini si a celei ntr-o limb strin din cadrul admiterii n clasa a IX-a. Toate aceste directive sunt trasate ntr-o not semnat de ministrul Funeriu pe data de 3 septembrie si trimis tuturor inspectoratelor scolare judetene din tar.
fraieri ar fi sa presteze si orele normale. pentru 5-6 milioane nici nu m-as scarpina undeva. Bataie de joc. La ce sa invete copiii? sa ajunga si ei profesori morti de foame? Is mai destepti ca noi, coate-goale, vor pleca in strainatate si vor lasa romania plina de pensionari lesinati de foame. in alte tari speli si wc-uri si tot ai bani. aici ce ai? scoala? invatamant de calitate… unde e invatamantul din comunism? cu elevi frumosi, curati, destepti? si atunci erau carate lichelelen spate, vreo 4 ani. dar erau copii buni. si profesorii erau profesori nu niste haretisti,a bsolventi ai cursurilor de casa de cultura.
nu este vinovat nici un profesor de nota elevului de la examen…ii mai poti face ceva in ziua de azi sa-l faci sa mai invete?nu..daca el nu vrea sa invete….orice profesor isi face datoria knd intra la ore,iar pe langa alea 4 ore pe zi el are de facut mult mai multe lucruri,tot legate de scoala…nu sta degeaba….bine mai era pe vremea lui Ceausescu…
Ano,Lica trubadurul te-a distras de la cursurile de gramatica,asa ca oricum nu inveti nimic in particular.
si bine ar fi sa fie platiti in functie de promovabilitatea elevilor si chiar si a notelor pe care le iau la aceste examene
s-a gandit bine ministrul. oricum in timpul anului profesorii nu se omoara cu explicatiile pt. ca elevii sa mearga la pregatire in partilular, asa k macar sa fie obligati sa faca aceste pregatiri la sfarsit de an scolar