Noua forma a legii pensiilor, aspru criticata de PSD

Conferint de pres acid a deputatului PSD de Brlad Adrian Solomon la adresa Guvernului Boc si a ultimelor msuri luate de acesta. Cea mai grav problem adus n discutie de demnitarul brldean se refer la noua form a Legii pensiilor.

Precizrile fcute de Adrian Solomon pe marginea ultimelor decizii ale Guvernului au fost extrem de dure. Parlamentarul a solicitat public s se aduc la cunostinta opiniei publice numele celor trei deputati vasluieni care au votat noua Lege a pensiilor. „S stie lumea c acestia au votat si au contribuit la distrugerea acestui popor, oblignd, deopotriv, brbatii si femeile s ias la pensie la aceeasi vrst, respectiv 65 de ani. Cum poate rezista, spre exemplu, n cmpul muncii, pn la vrsta de 65 de ani, o doamn care a muncit toat viata sa la strung, la IRB? Vreau s dau asigurri c imediat ce PSD va intra la guvernare, n prima lun, acest aliniat din Legea Pensiilor va fi modificat”, a spus Solomon. Deputatul social-democrat a criticat si decizia de introducere, n acelasi act normativ, a pensionarilor militari, considernd c 80.000 de cadre active nu vor putea niciodat acoperi pensiile a peste 200.000 de astfel de pensionari. „Ct trebuie s cotizeze la stat acei 80.000 de militari activi pentru a sustine pensiile a peste 200.000? Acesti oameni au avut un statut special tot timpul pe care l-au petrecut n cmpul muncii, au jurat credint patriei, au fost n permanent la dispozitia statului romn, nu au putut fi alesi si au jurat c si apr tara cu pretul vietii. Prin urmare, o recunoastere din partea trii trebuia s existe, nu s fie obligati ceilalti militari s le acopere pensiile”, a mai spus Adrian Solomon. Alte „mgrii” ale Guvernului sunt, n opinia aceluiasi deputat, eliminarea ajutoarelor de cldur, cresterea TVA-ului, reducerea plafonului la medicamente si, nu n ultimul rnd, aproape toate prevederile din Legea pensiilor. „Msuri cretine ale unui Guvern care lupt mpotriva poporului”, a conchis Solomon, care a amenintat c, n eventualitatea n care discursurile sale din Parlament (n cadrul crora mai face referiri la adresa Guvernului) i vor fi ntrerupe, se va adresa plenului cu ajutorul unei portavoci, pentru a fi sigur c este auzit.

2 COMENTARII

  1. II rog pe domnii guvernanti sa imi explice si mie cum o femeie la 65 de ani mai poate baga ata in ac, adica sa faca croitorie ? cum poate o femeie la 65 de ani sa aiba grija de un salon de 12 nou/nascuti , adica sa fie asistenta ? asa cum a fost cazul de la maternitatea Giulesti. Cum poate o femeie la 65 de ani sa munceasca in constructii ? si cazurile ar putea continua !!! Este strigator la cer ceea ce au votat guvernantii nostri, plus ca cei 3 care reprezinta vasluiul ar trebui sa vada barna din nas si sa nu uite ca de aici au plecat catre parlament si ca vasluiul a fost si tot asa va ramane, un oras sarac…. dar sa nuitam SA TRAITI BINE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.