Adio ajutoare de ncalzire!

Guvernul a discutat, n sedinta de luni, varianta ca si persoanele care detin depozite bancare n valoare de peste 3.000 lei s nu mai primeasc ajutoare de nclzire ncepnd cu sezonul rece 2010-2011, lista bunurilor n functie de care vor fi anulate aceste ajutoare fiind n stadiu de redactare.

\ Lista bunurilor n functie de care va fi sistat plata ajutoarelor de nclzire, discutat n sedinta de guvern, face referire si la persoanele care detin depozite bancare cu o valoare ce depseste 3.000 lei. Alte propuneri au fost ca astfel de ajutoare s nu fie acordate nici n cazul persoanelor care detin n proprietate suprafe- te de teren mai mari de 1.000 metri ptrati sau animale de curte, precum vaci si porci, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Potrivit acestora, lista bunurilor n functie de care nu vor mai fi acordate ajutoare de nclzire se afl nc n curs de redactare. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat, luni, c Guvernul a decis ca persoane care detin si alte locuinte n afara celei de domiciliu, precum case de vacant, sau masini cu o capacitate cilindric de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de nclzire, evalurile indicnd c peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma s nu mai fie subventionate. Noile reguli de acordare a ajutoarelor de nclzire vor fi aplicate ncepnd cu sezonul de iarn 2010-2011. MEDIAFAX a prezentat, spt mna trecut, un proiect de ordonant de urgent care stabilea c ajutorul pentru nclzirea locuint ei ar putea fi acordat lund n calcul aceleasi venituri ca n cazul acordrii ajutorului social, ceea ce ar reduce cu peste 400.000 numrul de beneficiari si ar creste cu 10,6 de milioane de lei bugetul de stat n 2010.

1 COMENTARIU

  1. Nu pot sa cred ca sint instare sa ia si putinu ajutor care poate avea o persoana, numa pt faptul ca tine animale in curte.va trebuie mai multi banii ? luati de la cei ce are nu de la saracii ce traiesc cu acestii bani toata luna. RUSINE SA VA FIE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.