Mesageri ai folclorului vasluian

La sfrsitul sptmnii trecute, n perioada 14-16 august, ansamblurile folclorice de cntece si dansuri „Solestenii”, din Solesti, si „Muntenarii”, din Muntenii de Sus, au participat ca invitati la manifestrile desfsurate sub genericul „Joc si voie bun n tinutul Zimbrului”, care au marcat ziua comunei Vntori, din judetul Neamt. Evolutia celor dou ansambluri vasluiene n fata unui public avizat, pentru care traditiile populare au fost ridicate la rang de art, a fost remarcat si apreciat.

Delegatia comunei Solesti a fost condus de primarul Mona Bujor, iar cea a comunei Muntenii de Sus, de Daniela Adam, institutor la scoala din localitate. „Prezenta noastr la Vntori s-a datorat invitatiei pe care am primit-o de la primarul comunei, care ne-a asigurat masa si cazarea. mpreun cu membrii celor dou ansambluri, care, vreau s mentionez, au vrste ntre 35 si 82 de ani, am vizitat Cetatea Neamtului, Lacul Bicaz, Cheile Bicazului, Mnstirea Neamt si Mnstirea Vovidenia, si toti au fost impresionati de frumusetile tinutului Neamt, deconectndu-se de grijile zilnice”, ne-a spus Daniela Adam nfiintat cele dou formatii artistice. Iubitori ai folclorului autentic romnesc, buni cunosctori ai traditiilor si obiceiurilor locale, cei doi au reusit nc o dat s promoveze valorile judetului nostru. Ansamblurile din Solesti si Munteni au evoluat pe scena amplasat n aer liber, la poalele unei pduri, ntr-o poian imens, alturi de nume cunoscute ale muzicii romnesti: Ctlin Crisan, Andreea Balan, Angela Rusu, Polina Gheorghe, Trupa „Hora”. Evolutia celor dou ansambluri din judetul Vaslui s-a remarcat prin originalitate pieselor, a dansurilor traditionale si a costumatiei impecabile, apreciate de spectatori si rspltite cu aplauze. Spectacolul a fost prezentat de cunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice Mirela Boureanu, care, dup evolut ia pe scen a celor dou ansambluri, a tinut nu numai s aprecieze spectacolul oferit de acestia, ci i-a solicitat si s realizeze coregrafia pentru solista Angela Rusu si trupa „Hora”. „Am fost ncurajati si sustinuti ntodeauna de primarul comunei Solesti, Mona Bujor, care ne-a nsotit si la acest spectacol. n ciuda vremurilor pe care le trim, ncercm s le nfruntm. Si, pentru c punem mult pasiune n ceea ce facem, eu cred c si reusim s promovm folclorul si traditiile locale. Participarea noastr la festivalul de la Piatra Neamt a fost o experient reusit si un imbold pentru a participa si la alte activitti de anvergur”, ne-a spus Costel Adam, directorul Cminului Cultural „Elena Cuza”, din Solesti.

3 COMENTARII

  1. Felicitari familei Daniela si Costel Adam pentru tot ceea ce fac pentru promovarea culturii traditionale din acest judet . Au o fiica care canta extraordinar,iar la zilele Vasluiului i-a dat clasa artistei Andreea Banica.

  2. Sunt impresionat de ceea ce se intampla in cele doua comune vasluiene. Ma bucur ca mai sunt in vremurile de azi astfel de oameni, care sa promoveze folclorul cu atata pasiune. Felicitari sotilor Adam prin ceea ce fac si primaritei de la Solesti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.