Copiii cu handicap vor merge la mare

Pentru al treilea an consecutiv de cnd a fost aprobat legea prin care persoanele cu handicap ar trebui s beneficieze de vacante gratuite, 22 de copii cu handicap grav din ntreg judetul vor merge n tabr la Costinesti. Acestia vor fi nsotiti de tot attia asistenti maternali, printi si angajati din cadrul Directiei Generale de Asistent Social si Protectia Copilului Vaslui.

Este vorba despre o vacant oferit de Directia Judetean pentru Tineret Vaslui, cu fonduri venite de la Autoritatea National pentru Tineret. Perioada n care cei 22 de copii de vrste scolare vor fi plecati este 7 – 13 iulie, fiecare urmnd a fi nsotit de cte un adult. Copiii care se vor bucura de nisipul si marea de la Costinesti provin din centre specializate, din familii naturale sau din familii cu asistenti maternali profesionisti. Acestora li se vor acoperi toate costurile celor sapte zile de vacant. „Ne bucurm c si n acest an vom putea merge cu copiii la mare, unde au ocazia s se comporte mai liberi. Va fi pentru al treilea an de cnd se aplic Legea 448/2006 n care vor merge la Costinesti. Vor putea juca volei n ap, s alerge pe plaj sau, pur si simplu, s se simt n largul lor. Pentru acest lucru trebuie s-i multumesc domnului Ciprian Cristea, directorul Directiei Judetene pentru Tineret Vaslui, care a fcut totul posibil”, ne-a spus Dan Cibotaru, responsabilul pe judet a grupului ce va merge n tabr. De mentionat c din cele 44 de persoane, 30 sunt din Brlad.

1 COMENTARIU

  1. De copiii sanatosi, cei care sunt viitorul tarii, cand aveti de gand sa va ocupati??? Sa-i duceti in tabere gratuite nu sa le reduceti veniturile lor si a parintilor.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.