Bugetari sau nu, medicilor li se reduce salariul

Executivul taie si salariile medicilor, chiar dac acestia sustin c nu sunt bugetari. Medicii ncearc de ani de zile s demonstreze c, odat ce banii nu le vin de la buget, ci din plata contributiei asigurat ilor, nu fac parte din categoria lucrtorilor la stat. Toate demersurile lor au fost zadarnice, iar msurile de austeritate vor fi aplicate si acestei categorii de salariati.”Noi suntem o struto-cmil, pentru c banii nu vin de la bugetul de stat, vin prin Casa Judetean de Asigur ri de Sntate. Noi, ca unitti sanitare, suntem prestatori de servicii, deci nu putem spune c suntem bugetari”, a spus Daniela Cltinici, liderul sindicatului „Sanitas” Vaslui. „Cnd guvernantilor le convine, suntem bugetari. Cnd nu le convine, nu suntem bugetari”, a spus si dr. Mircea Zavate, presedintele Colegiului Medicilor Vaslui. Cea mai lovit categorie din unittile spitalices ti va fi cea a rezidentilor de anul I. Dupa diminuarea salariilor acestia vor rmne cu un salariu de 750 de lei pe lun.

2 COMENTARII

  1. Acu`, dom` Zavate, mai scoateti si voi doctorii bisturiul catre guvernanati, ca n-aveti loc sa plecati toti afara. Pan-acum au tipat pentru voi moasele si infirmierele iar voi ati asteptat sa va puna-n traista. Apararea demnitatii unei profesii, fie si de medic, se face pe baricada, unii devenind chiar carne de tun. asta e! Dumnezeii nostri politici promit ca dau dar nu baga-n traista. Din pacate.

  2. doamna clatinici! daca nu stiai pana acum, sanatatea este finantata din fonduri bugetare speciale. fondul de asigurari de sanatate, fondul de pensii si de somaj face parte din bugetul consolidat al statului. fiind fonduri speciale nu pot fi cheltuite decat pentru scopul pentru care au fost create. la un moment dat psd a folosit aceste fonduri pentru campania electorala. intreaba-ti sefii de la partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.