Blatter regreta erorile de arbitraj si va lua n discutie analiza probei video

Presedintele Federatiei Internationale de Fotbal, Joseph Blatter, si-a cerut scuze, ieri, pentru erorile de arbitraj din optimile de final ale Cupei Mondiale din Africa de Sud si a declarat c problema arbitrajului video va fi evocat ntr-o reuniune a forului mondial.

Elvetianul si-a prezentat scuzele Angliei si Mexicului, cele dou echipe victime ale arbitrajelor din optimile de final, dup ce FIFA nu a avut nicio reactie fat de indignarea la nivel mondial, provocat de gravele erori de arbitraj din jocurile Germania – Anglia (4-1) si Argentina – Mexic (3-1). mi exprim scuzele fat de cele dou reprezentative, le nteleg nemultumirea. Englezii mi-au multumit, mexicanii au lsat capul jos. Dup aceste momente, ar fi ridicol s nu discutm despre necesitatea introducerii tehnologiei n arbitraj, la urmtoarea reuniune a FIFA, programat n 21-22 iulie, la Cardiff, a spus Blatter, adugnd c va fi dezbtut problema mingilor trecute sau nu de linia portii. Golul nevalidat englezului Franck Lampard n meciul cu Germania si reusita din ofsaid a argentinianului Carlos Tevez n poarta Mexicului au relansat dezbaterile referitoare la necesitatea introducerii probei video n arbitraj, solicitare neagreat de International Board si de FIFA. Arbitrul uruguayan Jorge Larrionda nu a acordat un gol valabil marcat de englezul Frank Lampard. Sutul su a lovit transversala, iar apoi balonul a trecut clar de linia portii, conform relurilor televizate, la meciul Anglia – Germania, n optimile Cupei Mondiale, de duminic, de la Bloemfontein. Tot duminic, arbitrul italian Roberto Rosetti a validat un gol marcat pentru Argentina de Carlos Tevez, din ofsaid, la meciul cu Mexic, de la Johannesburg, din aceeasi faz a competitiei.

Gol valabil neacordat lui Lampard la meciul Anglia – Germania

Un gol valabil i-a fost refuzat englezului Frank Lampard, sutul su lovind transversala, ns balonul trecnd clar de linia portii conform relurilor televizate, la meciul Anglia – Germania, in optimile Cupei Mondiale. Acest gol refuzat de arbitrul uruguayan Jorge Larrionda n minutul 38 va relansa polemica privind arbitrajul si dezbaterea privind utilizarea imaginilor video. n momentul golului refuzat, Germania conducea Anglia, scor 2-1.

Gol din ofsaid validat pentru Argentina la meciul cu Mexic

Arbitrul italian Roberto Rosetti a validat un gol marcat pentru Argentina de Carlos Tevez, aflat n pozitie de ofsaid, dup ce s-a consulat ndelung cu arbitrul asistent, duminic, la meciul din optimile de final ale Cupei Mondiale cu Mexicul. n minutul 26, Tevez a scpat spre poart, goalkeeper-ul Perez a respins si Messi a reluat spre poarta goal ns Tevez, aflat n pozitie de ofsaid, a atins mingea. Asistenul si ndreapt steagul spre centrul terenului si arbitrul valideaz golul. ns imaginile cu ofsaidul apar pe cele dou ecrane uriase de pe stadionul Soccer City. Juctorii mexicani au vzut imaginile si au ridicat bratele. Rosetti se ndreapt atunci spre asistentul su, Stefano Ayroldi, urmat de juctorii mexicani furiosi. El discut ndelung cu tusierul si ncheie prin a valida golul, dup o lung confuzie. Crainicul stadionului anunt marcarea golului. Este a doua problem de arbitraj de duminic, de la Cupa Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.