Comisia pentru egalitatea de sanse si continua activitatea

ncepnd cu luna ianuarie, activitatea Comisiei Judetene n Domeniul Egalittii de Sanse ntre femei si brbati a fost preluat de Agentia Judetean pentru Prestatii Sociale Vaslui.

n data de 22 martie, Institutia Prefectului Vaslui a emis Ordinul nr. 168 privind reorganizarea componentei Comisiei Judetene n Domeniul Egalittii de Sanse ntre femei si brbati. n data de 31 martie, a avut loc prima sedint a comisiei, n care s-a prezentat ordinul cu privire la reorganizarea acesteia. De asemenea, s-a stabilit ordinea de zi pentru sedinta urmtoare, care va avea loc n data de 29 aprilie: discutarea strategiei nationale cu privire la egalitatea de sanse si stabilirea obiectivelor de urmat. n sedinta de Guvern din data de 24 martie, a fost aprobat proiectul de hotrrea cu privire la Stategia National pentru Egalitate de Sanse ntre femei si brbati pentru perioada 2010 – 2012 si Planul General de Actiuni. Stategia si propune s rspund prin msuri si activitti concrete situatiilor problematice care au fost identificate de-a lungul timpului, precum educatia, piata muncii, viata social, participarea la luare a deciziilor etc. Activittile prevzute n Planul General de Actiuni au ca grup tint femeile aflate n situatie sau risc de marginalizare, reprezentantii organizatiilor sindicale si ai organizatiilor patronale, angajati si angajatori, elevi si studenti, educatori, profesori si reprezentanti mass – media. Msurile care vor fi implementate vor viza reducerea inegalittilor de gen n toate aspectele vietii publice, eliminarea stereotipurilor de gen din educatie si mass – media, ncurajarea ocuprii si participarea echilibrat a femeilor si brbatilor la procesul decizional.

1 COMENTARIU

  1. egalitate de sanse in ce? dupa ce au distrus „piata muncii” , vorbesc ca si cum aceasta piata chiar ar axista. care ar fi „masurile concrete”? daca cei care se angajeaza la asa ceva nu sunt in stare de nimic vor fi premiati,nu?(cu bani de la „bugetul de criza”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.